Kansere karşı koruma kalkanı oluşturuyor! Eklem ve kalp sağlığı için de şifa deposu

Sağlık için şifa de kötü vişnenin yeni faydaları çıktı. Antibiyotik ve anti inflamatuar etkileri olan vişne, eklem ve kalp sağlığına çok fayda sağlarken aynı zamanda kansere karşı koruma kalkanı oluşturuyor.

Kansere karşı koruma kalkanı oluşturuyor! Eklem ve kalp sağlığı için de şifa deposu

Bahar aylarının en sevilen meyvelerinden olan vişne, genellikle reçel komposto vişne suyu olarak bol bol tüketiliyor. Özellikle antioksidan etkisi sayesinde hastalıkların temel kaynaklarından olan serbest radikallere karşı savaşan vişne, yine antibiyotik ve anti inflamatuar etkileri nedeniyle de obezite karşıtı bir meyve olarak biliniyor. Vişnenin faydaları ile ilgili konuşan uzman diyetisyen Şükrü Can Gülşen, tam bir Şifa deposu olduğunu söyledi.

Dünyanın her yerinde bol bol yetişen vişne Türkiye'de pek tüketilmiyor. Ancak Avrupalılar birçok tatlıda vişneyi kullanmayı tercih ediyor. 100 gram vişnenin 209 kalori olması da bu tercihlerin yapılmasında oldukça büyük önem taşıyor. Vişnenin içinde aynı zamanda magnezyum kalsiyum lif Demir potasyum fosfor sodyum ve asforbik asit yer alıyor.

KANSERE KARŞI KORUMA KALKANI OLUŞTURUYOR

Vişnenin sağlık için birçok faydası bulunuyor. Bunlar arasında en önemli olanlarından biri ise içerisinde Ellajik asit ve kuersetin antioksidanları bulunan vişne kansere karşı adeta bir koruruma kalkanı oluşturuyor. Ayrıca vişnenin içerisinde bulunan melatonin uykuyu da kolaylaştırıyor bu sayede meme kanseri riskini de ortadan kaldırıyor.

EKLEM İLTİHABININ ÖNÜNE GEÇİYOR

Vişne, içinde bulunan Antosiyaninler sayesinde vişne Osteoartrit Enfeksiyonları nedeniyle meydana gelen ağrıları hafifletmekte de faydalıdır. Aynı zamanda vişne eklemlerdeki iltihabı önler ve var olan iltihabın azaltılmasında yardımcı olur.

TİP 2 DİYABETİN ÖNLENMESİNDE ETKİLİDİR

Diğer yandan vişnenin içeriğinde bulunan antosiyonun vücutta insülin hormonunun artmasına yardımcı olur. Bu da tokluk hormonu anlamına gelmektedir. Bu hormon sayesinde kişi kendini Normalden daha Tok hisseder. Yani daha az yemek yiyen kişi kan şekeri konusunda da regüle olur.

visnenin-faydalari-2.jpg

KALP SAĞLIĞI İÇİN FAYDALIDIR

Vişnenin içinde bulunan antioksidan ve anti inflamatuar özellikleri kalp hastalıklarının önlenmesine de yardımcı olur. Yani vişne tüketimi kalp sağlığını da korur.

UYKUNUN DÜZENLENMESİNE YARDIMCI OLUR

Yine vişnede melatonin hormonu yer aldığı için uyku koşullarının düzenlenmesi için faydalı olduğunu söyleyebiliriz. Vişne tüketmek Uyku düzenini sağlar ve uyku kalitesini arttırır. Jet Lag sonrası oluşan uyku bozuklukları içinde vişne tavsiye edilir.