Konteyner kentte yeni salgın! Uyuz ve ishal vakaları başladı

6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından Osmaniye’ye kurulan konteyner kentte uyuz ve ishal vakaları giderek artmaya başladı.

Konteyner kentte yeni salgın! Uyuz ve ishal vakaları başladı

Konteyner kentte yeni salgın! Uyuz ve ishal vakaları başladı Tüm Türkiye hatta dünyayı yakından ilgilendiren korkunç Kahramanmaraş depreminin ardından binlerce kişi hayatını kaybederken, milyonlarca kişi de yıkılan, ağır hasarlı ya da yıkım tehlikesi bulunan evleri yüzünden evsiz kaldı. Dışarıda kalan vatandaşların birçoğu bölgelerinde kurulan konteyner kentlerde yaşamaya başladı ancak, burada da bazı sorunlar baş göstermeye başladı.

Osmaniye’de kurulan konteyner kentte işler biraz yolundan çıkmış durumda. Bölgeden aktarılan iddialara göre; burada yaşayan bireyler yaşadıkları sorunları belediyeye iletseler de pek bir çözüme ulaşabilmiş değiller. Özellikle çocuk parkı ve çocukların sosyalleşebilmek için kullandıkları alanlarda salgın riski de giderek büyüyor.

osm-001.png

SULAR KESİLİYOR

Bölgede yaşayan bir depremzedenin aktardığı bilgilere göre sular sürekli kesiliyor. Konu hakkında şikayet edilince sular geri geliyor ancak birkaç saat sonra yeniden kesiliyor. Uyuz vakaları giderek artmaya başladı. Bu sorun yüzünden bir hafta boyunca çamaşırhaneler kapalı kaldı. İshal vakaları da giderek artıyor.