Kovid 19'un yeni varyantı şimdi de Fransa'da

Tüm dünyaya 2 yıl boyunca kabusu yaşatan Kovid 19 yeniden hortladı. İngiltere'de görülen Kovid 19'un alt varyantı Eris şimdi de Fransa'da.

Kovid 19'un yeni varyantı şimdi de Fransa'da

Tüm dünyaya 2 yıl boyunca kabusu yaşatan Kovid 19 yeniden hortladı. İngiltere'de görülen Kovid 19'un alt varyantı Eris şimdi de Fransa'da.

Koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünya iki yıl boyunca zor günler geçirmişti. Çok sayıda ölüme sebep olan coronavirus ekonomik etkileri de hala devam ediyor. Kabustan bitti derken yeniden başladı. İngiltere'de Geçtiğimiz günlerde Kovid 19'un alt varyantı olan Eris gönüllü. İngiltere'nin ardından Fransa'da da yeni varyantın görülmeye başladığı öğrenildi. Özellikle 15 74 yaş arası vatandaşlarda görülen yeni Varyant bir hafta önceye göre %25 oranında arttı. Virüs ile ilgili Dünya Sağlık Örgütü de yeni bir rapor yayınladı. Rapora göre gözlem altında tutulan varyantın izlenmesi gereken Varyant olarak değiştirildiği öğrenildi.

İngiltere'de Geçtiğimiz günlerde kovid 19'un Omicron varyantının alt türevi olan eris görülmeye başlanmıştı. Hızlı bir şekilde yayılan yeni virüs Fransa'ya da sıçradı. Fransa'nın radyosundan yapılan habere göre Fransız Halk Sağlığı Kurumu vaka sayılarında artış gözlendiğini duyurdu. Ancak en yüksek artış popüler tatil bölgelerinde yaşanıyor.

Bir haftada %25 arttı

Son günlerde Fransa'da koronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırılan kişi sayısında artış gözlemleniyor. Fransa'dan yapılan açıklamada vakaların bir hafta önceye göre %25 oranında artış gösterdiği öğrenildi. Yeni varyanttan etkilenen yaş grubu ise 15 ila 74 yaş arası oldu.

Virüsün 74 yaş üstü bireylerde görülme sayısının %34 olduğu aktarılırken 2 yaş altı bebeklerde ise %56 olduğu bildirildi.

En yüksek sayıda pozitif vakanın bildirildiği bölge ise Nouvelle Aquitaine oldu.