Kurban etini muhafaza ederken sakın bu hataya düşmeyin!

Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile birlikte binlerce kişi keseceği kurban etlerini nasıl muhafaza edeceği ile ilgili araştırmaları yapmaya başladı.

Kurban etini muhafaza ederken sakın bu hataya düşmeyin!

Kurban etini muhafaza ederken sakın bu hataya düşmeyin! Kurban Bayramı geldi çattı. Çocukların dilinde Ramazan bayramı şeker, Kurban Bayramı da et bayramı olarak isimlendiriliyor. Kurban Bayramı’nda milyonlarca Müslüman bayramları kurbanlarını eda edebilmek için kan akıtacak. Havaların giderek sıcaklaşması da vatandaşları da oldukça tedirgin ediyor. Kurban Bayramı’nda etler nasıl muhafaza edilmeli?

Kurban Bayramı yaklaştığında her yıl uzmanların açıkladığı ancak, insanların fazla uygulamaya almadığı bazı önemli noktalar var. Havaların giderek sıcaklaması ile birlikte bilinçsiz bir şekilde yapılan davranışlar kilolarca etin bozulmasına sebep olabilir. Bu yüzden uzmanların aktardığı şekilde ya da bilen bir kişinin yardımı ile kesilen hayvanları eda etmek önemli.

ise.png

BUNU SAKIN YAPMAYIN!

Kurban Bayramı’nda kesilen etler için yapmanız gereken çok önemli bir nokta var. Etleri kesildiği zaman direkt olarak dolaba koymayın! Etlerin üzerindeki sıcaklığı ve ağırlığının atılması için kesilen etler bir iki saat serin ve karanlık bir odada bekletilmeli. Ardından işlemeye başlayabilirsiniz. Ancak vaktiniz varsa etleri bir gece dolapta bekletip diğer gün işlemeniz sizin için oldukça kolaylık sağlayacaktır. Ardından et ile hangi türevi yapmak isterseniz ona göre hazırlığınızı devam ettirebilirsiniz.