Maske geri mi dönecek? Uzman isim Eris virüsü ile ilgili son durumu açıkladı

Maske geri mi dönüyor? Bir süredir dünyayı çalkalayan eris virüsü nedeniyle maske endişesi yaşanıyor. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Profesör Doktor Serhan Sakarya son durumu açıkladı.

Maske geri mi dönecek? Uzman isim Eris virüsü ile ilgili son durumu açıkladı

Dünya Sağlık Örgütünün son dönemlerde yaptığı açıklamalar tüm dünyaya korkusu aldı. Kovid 19 pandemisinin yeniden konuşulmaya başladığı Bugünlerde maske geri mi dönecek sorusu da gündeme geldi. Erris virüsü dünyada birçok ülkede görülmeye başlarken enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Profesör Doktor Sarhan Sakarya son durumu değerlendirdi.

ERİS VİRÜSÜNDE SON DURUM

Medicana International İzmir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sarhan Sakarya, Son günlerde yeniden konuşulmaya başlaman Covid 19 pandemisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bugüne kadar ciddi boyutlarda farklı mutasyonlar olduğuna dikkat çeken Sakarya, Bu mutasyonların dönem dönem hastalığın daha hızlı yayılmasına dönem dönemde daha ağır geçmesine sebep olduğunu dile getirdi.

Ancak virüsün mutasyonlarının döngüsünün gayet normal olduğunu belirten Sakarya, virüsün kendi mutasyonlarını onarabilme yeteneğine sahip olmadığına dikkat çekti. Bu sebeple de sık sık farklı mutasyonlar oluştuğuna değinen Sakarya, maske geri mi dönecek sorusuna da cevap verdi.

MİLYONLARA ÇIKTIĞIMIZ VAKALARDAN BUGÜNLERE

Profesör Doktor Sakarya, son olarak dünyada eris virüsünün etkisini göstermeye başladığını belirterek Omicron’dan bile daha hızlı yayıldığına dikkat çekti. Dünya Sağlık Örgütünün günlük ve yayınladığı verilere de değinen Sakarya, eris vakasının öne geçtiğini ve daha sık görüldüğünü artık bildiğimizi ifade etti. Şu an Türkiye'de bildirilen bir vaka olmadığının da altını çizen Sakarya, yaklaşık olarak 55 bin vakadan bahsedildiğini bunun da Türkiye için önemli bir rakam olmadığını ifade etti.

ARTMAYACAĞI ANLAMINA GELMİYOR

Şu anda durumun ciddi boyutlarda olmadığını, fakat bunun artmayacağı anlamına da gelmediğine dikkat çeken Sakarya,

“En önemlisi, bunun en fazlası İngiltere’de görülüyor. İngiltere’de görülen vakalarda artık üstünlüğü eline geçirdiği gibi şu anda görülme sayısı yüz binde 1.2 civarında. Bu İngiliz varyantının olduğu dönemde, yüz binde 36 civarındaydı. Ancak şu anda artmış olmaması, daha sonraki dönemlerde, özellikle sonbahar ve kış aylarında yine aynı azlıkta devam edeceği anlamına gelmiyor.” Dedi.