Mevsim değişikliğinde saç dökülmesine birebir: Biberiye suyu!

Baharın gelmesi ile birlikte değişken hava şartları yüzünden daha da artan saç dökülmesine birebir faydası olduğu ortaya çıktı.

Mevsim değişikliğinde saç dökülmesine birebir: Biberiye suyu!

Mevsim değişikliğinde saç dökülmesine birebir: Biberiye suyu! Soğuk havaların geride kalması ile birlikte bahar etkisini göstermeye başladı. Mevsim değişikliği nedeni ile insan vücudunda birtakım değişiklikler ortaya çıkıyor. Bunların başında cilt kuruluğu, gribal enfeksiyonlar ve saç dökülmesi olmak üzere pek çok sorun yaşanıyor. Saç dökülmesinin önlemek için biberiyenin faydaları ortaya çıktı.

Saç dökülmesinin birden fazla sebebi olabilir. Bu sorun vitamin ve mineral eksikliği, genetik, ya da çevresel faktörlerden kaynaklanabilmektedir. Bazı durumlarda ne yaparsanız yapın bu durumun önüne geçemezsiniz ancak, bir hekim kontrolü ile bu sorun düzenli takviye ve uygulamalar sayesinde düzelebilir. Genel bir saç dökülmesi sorunu olan kişiler için biberiye suyu oldukça meşurlaşmış bir durumdur ancak uygulama aşamalarında birkaç püf noktaya dikkat etmek gerekiyor.

iye.png

BİBERİYE BİTKİSİ

Akdeniz bölgesine özgü yetişen ve çam ağacı gibi sürekli yeşil kalan biberiye bitkisi yüksek miktarda A vitamini ve C vitamini yanında B6 vitamini, B1 vitamini ve B9 vitamini, magnezyum, kalsiyum, bakır, manganez ve demir minerallerini içermektedir.

birsu.png

BİBERİYE SUYU HAZIRLANIŞI

İnsan sağlığı ve saç sağlığı için önemli olan biberiyeyi bir miktar suyun içerisinde kaynatarak hazırlayabilirsiniz. Ardından hazırladığınız bu suyu banyoda durulama suyu ya da duştan sonra saç diplerinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

tak.png

BİBERİYENİN SAÇA FAYDALARI

Biberiyenin faydaları şu şekilde sıralanabilir:

Saç köklerini güçlendirerek saç dökülmesini önler.

Saçın beyazlamasını geciktirir.

Saç derisini besleyerek daha fazla saç oluşumuna sebep olur.

Saçların kırılmadan daha sağlıklı ve güçlü şekilde uzamasını sağlar.