Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İstanbul’daki sel hakkında peş peşe açıklamalarda bulundu

Megakent İstanbul, dün akşam aşırı yağışların getirdiği selle zor anlar yaşadı. Yoğun yağışla etkili olan su taşkınları sebebiyle 2 vatandaş hayatını kaybederken sel sularında mahsur kalan vatandaşlar da ekiplerin çalışması sonucu kurtarıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İstanbul’daki sel hakkında peş peşe açıklamalarda bulundu

İstanbul’da meydana gelen sel hayatı adeta durma noktasına getirirken açıklamalarda peş peşe geldi. Yaşanan sel hakkında sosyal medya hesabından peş peşe açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul’daki son durumu ve tüm gelişmeleri de aktardı. Bakan Koca, selde hayatını kaybeden vatandaşlara da rahmet diledi. İşte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sosyal medya paylaşımları…

İSTANBUL’U SEL VURDU

İstanbul’da dün akşam etkili olan yoğun yağış sel ve su taşkınlarını da beraberinde getirdi. Hayatın durma noktasına geldiği kentin bazı noktalarında etkili olan sağanak yağışın getirdiği sel ile vatandaşlar yollarda mahsur kaldı. Selden etkilenen kişilerin ambulanslarla hastanelere kaldırıldığı aktarılırken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan da Megakentteki sel olayı ile ilgili peş peşe açıklamalar geldi.

BAKAN KOCA’NIN İLK PAYLAŞIMI

İstanbul’daki sel hakkında sosyal medya hesabından yaptığı ilk paylaşımda selden etkilenenler ile ilgili bilgi veren ve Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi’nde hasta kabulünün devam ettiğini aktaran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘İstanbul2da etkili olan yoğun yağı sebebiyle meydana gelen su taşkını olayında 2 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Su taşkını olayından 5 kişi etkilenmiş ve ambulanslarımızla hastanelere nakledilmişlerdir. Her birine acil şifalar diliyorum Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi hasta kabulünü sürdürmekte, Başakşehir Devlet Hastanesi Acil Servisine ayaktan hasta kabul edilmektedir. Olayla ilgili olarak 52 ambulans ve 5 UMKE timi görevlendirmesi yapılmıştır. İstanbul’umuza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum. Gelişmelere karşı görev başındayız.’ notunu düştü.

saglik-bakani-fahrettin-koca-istanbul-daki-sel-hakkinda-pes-pese-aciklamalarda-bulundu.jpg

saglik-bakani-fahrettin-koca-istanbul-daki-sel-hakkinda-pes-pese-aciklamalarda-bulundu-001.jpg

SELDEN ETKİLENENLERİN SAYISI 12’YE ÇIKTI

Bu paylaşımdan kısa bir süre sonra yeni bir paylaşım daha yapan Sağlık Bakanı Koca, söz konusu paylaşımında su taşkını olayından etkilenenlerin sayısının 12’ye çıktığını duyurdu ve şu ifadelere yer verdi:
‘İstanbul’da etkili olan yoğun yağış sebebiyle meydana gelen su taşkını olayından hayatını kaybedenlerin sayısı 2 olup, olaydan etkilenenlerin sayısı 12’ye çıktı. Taşkından etkilenen kişiler ambulanslarımızla hastanelere nakledilmiştir. Konuyla ilgili olarak şu ana dek 70 ambulans ve 10 UMKE timiyle 240 sağlık çalışanı görevlendirmesi yapılmıştır. Taşkın sebebiyle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Olaydan etkilenen vatandaşlarımızın sağlığı için elimizden geleni yapıyoruz. ‘