Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Kürtçe E-Reçete isteyen HDP'ye cevap

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün bir açıklama yaparak E-reçete sistemine 5 yeni dil eklendiğini duyurmuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Kürtçe E-Reçete isteyen HDP'ye cevap

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün yaptığı açıklamada e-reçete sistemine 5 yeni dil eklendiğini bu dillerin Arapça Almanca İngilizce Fransızca ve Rusça olduğunu duyurmuştu. Ancak e-reçete sistemine eklenen diller arasında Kürtçenin olmaması HDP’den tepki çekmişti. Konu ile ilgili başlayan Tartışmalara Fahrettin Koca’dan cevap geldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak e-Reçetem sistemine Almanca İngilizce Arapça Fransızca ve Rusça olmak üzere 5 yeni dil eklendiğini bildirmişti. HDP ise sisteme eklenen diller arasında Kürtçe olmamasına tepki göstermişti. HDP’den yapılan açıklamada, "Hayırlı olsun tabii ama, bu toprakların kadim dili olan Kürtçe nerede, neden sisteme eklemediniz? Hani Kürt sorunu yoktu, hani Kürtlere ayrımcılık yapmıyordunuz?" denilmişti. Bu Açıklama sonrası sosyal medyada da tartışmalar büyürken Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA Twitter hesabından yanıt verdi.

NEDEN KÜRTÇE EKLENMEDİ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından HDP'ye cevap verdi. E-Reçetem sistemine Kürtçe dilinin eklenmemesi ile ilgili konuşan bakan Fahrettin koca, "Uluslararası başarıdan doğan bir ihtiyacın büyük emeklerle çözüme kavuşturulması tartışma konusu edilebilir mi? Maalesef edenler var. Bilmediklerindendir" ifadelerini kullandı.