Sağlık Bakanı Koca SMA hastalarına müjdeyi verdi! Sağlık alanında yeni düzenlemeler yolda

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı son açıklamada SMA hastaları ile ilgili çok önemli başlıklara yer verdi. Sağlık alanında atılacak yeni adımları duyuran Bakan Koca’dan SMA hastalarına güzel haberler geldi.

Sağlık Bakanı Koca SMA hastalarına müjdeyi verdi! Sağlık alanında yeni düzenlemeler yolda

Yeni Kabine’de Sağlık Bakanı ile Kültür ve Turizm Bakanı’nda değişiklik yapılmadı. Yeni dönemde de Sağlık Bakanı olarak Fahrettin Koca görevde olacak. Dün yeni Kabine’nin ilk toplantısı yapıldı. Dünkü Kabine toplantısının ardından önemli açıklamalara yer veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SMA hastalarına ve sağlık alanında atılacak adımlarla ilgili bilgiler verdi. Sağlıkta devrim niteliğinde çalışmalar yolda. İşte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarından öne çıkan başlıklar…

SMA HASTALIĞI KONUSUNDA BÜYÜK BİR HASSASİYET TAŞINIYOR

Gündemin ana başlıklarından biri olan SMA hastalığı ile ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SMA hastalığı konusunda büyük bir hassasiyet taşıdıklarını söyledi ve sözlerine şöyle devam etti; ‘Bu hastalığın istismar edilmesine asla izin vermeyiz. SMA Bilim Kurulumuz, etkisi kanıtlanmış olan ilacın teminini sağlamaktadır.’ Yine SMA Bilim Kurulu’nun gen terapisinin hangi hastalarda uygulanabileceği ve hangi hasta gruplarında faydalı olduğunu belirlediğini de sözlerine ekleyen Bakan Koca, uygulama için planların yapıldığını ve yakın zamanda başlayacağını da belirtti.

İSTANBUL’DA NADİR HASTALIKLAR İÇİN ÖZEL BİR HASTANE KURULACAK

Bu alanda önemli bir gelişme kaydedildiğini söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘Etkili olduğu tespit edilen bir hasta grubu bulunmaktadır. Uygulama için planlarımızı yapmış durumdayız ve yakın zamanda başlatmayı hedefliyoruz. Ayrıca bu alanda önemli bir gelişme kaydedildi. Nadir hastalıkların tedavisi için İstanbul2da özel bir hastane kurmayı planlıyoruz. Bu hastanede hücre ve gen terapileri uygulanacak. Aynı kampüste hücre ve gen tedavilerinde kullanılan ilaçların üretimi için de bir tesis bulunacak. Böylelikle ilaçları kendi imkanlarımızla üretecek ve tedaviyi kendimiz uygulayabileceğiz.’ dedi.

saglik-bakani-koca-sma-hastalarina-mujdeyi-verdi-saglik-alaninda-yeni-duzenlemeler-yolda.jpg

AİLE DİŞ HEKİMİ UYGULAMASI YAYGINLAŞACAK

3 ilde pilot olarak yürütülmekte olan Aile Diş Hekimi uygulamasının ülke genelinde yaygınlaştırılacağını da söyleyen Bakan Koca, 'Yaklaşık 10 bin kişiye 1 Aile Hekimi düşecek şekilde bir planlama yaptık. Bu projede yaklaşık 8 ila 10 bin arasında Aile Diş Hekimi görev alacak. Mevcut Diş Hekimlerimize ek olarak yeni alımlar yaparak bu sayıyı tamamlamayı hedefliyoruz.' ifadelerine yer verdi.