Sağlıklı ve kilo aldırmayan yaz içecekleri

Yazın gelmesi ile birlikte birçok kişi soğuk içeceklere yönelmeye başladı. Kilo aldırmayan ve ferahlatıcı içecek tariflerini sizler için derledik.

Sağlıklı ve kilo aldırmayan yaz içecekleri

Sağlıklı ve kilo aldırmayan yaz içecekleri Yaz aylarının giderek yaklaşması ile sıcak havaların etkisi de artmaya başladı. Sıcak yaz etkisinden bir nebze olsun kurtulmak için dondurma, kola, soğuk çay ya da birçok farklı ferahlatıcı seçenekleri aranıyor ancak, bu saydıklarımızın neredeyse hepsi sağlıksız ve kilo aldırıcı besinlerin başında yer alıyor. Sizler için sağlıklı ve kilo aldırmayacak içecek ve dondurma tariflerini haberimizde derledik.

Her geçen gün sağlıklı besinler ön plana çıkmaya devam ediyor. Bu çerçevede yaz aylarını daha sağlıklı bir şekilde geçireceğiniz efsane tarifler ile geldik! Soğuk içeceklerin yanı sıra evde kendi imkanlarınız ile çok basit şekilde az kalorili dondurmalar da hazırlayabilirsiniz. İşte sizler için birkaç alternatif…

don.png

EVDE DONDURMA TARİFİ

Muz, orman meyveleri, çilek ve istediğiniz pek çok lezzeti buzluğa atın. Bu tariflerde dikkat etmeniz gereken şey rafine şekerden uzak durmanız olacak. Bu yüzden yapacağınız dondurmayı şeker yerine bal ile tatlandırabilirsiniz. Bir su bardağı dondurulmuş ve biraz çözülmüş meyveleri robotun haznesine alın, birkaç küp buz ekleyin ve öncesinde yarım çay bardağı süt ilave edin. Ağız tadınıza göre balı ilave ederek robottan geçirin. Dondurmanız bir süre sonra kıvam almaya başlayacak. Sonrasında afiyet ile istediğiniz kadar yiyebilirsiniz ancak, unutmamanız gerekir ki her şeyin fazlası zarar olduğu gibi bunun da aşırısı size zarar verebilir.

nata.png

EVDE SAĞLIKLI İÇECELER

Evde yapacağınız dondurmanın yanında soğuk içecekler de yapabilirsiniz. Burada da asıl dikkat etmeniz gereken nokta yine rafine şekerden uzak durmak. Bu duruma dikkat ederek birçok meyvenin suyunu sıkarak kendinize lezzetli tarifler uygulayabilirsiniz. Dışarıdan alacağınız kola ya da soğuk çay gibi pek çok içecekten daha sağlıklı olacağına eminiz.