Şeker ihtiyacınızı karşılayarak fit kalmanızı sağlayacak besinler

Başta kadınlar olmak üzere herkes en az bir kez şeker krizine girmiştir ve bu krizi geçirmek için akla ilk çikolatalar gelir. Ancak bu besinler sizin hayatınızı kurtaracak ve şeker ihtiyacınızı anında keserek kilo almanızı önleyecek.

Şeker ihtiyacınızı karşılayarak fit kalmanızı sağlayacak besinler

Şeker ihtiyacınızı karşılayarak fit kalmanızı sağlayacak besinler Beynin çalışma fonksiyonları arasında bazı durumlarda beyin sinyaller oluşturur. Oluşan bu sinyallerin içerisinde tatlı krizleri de yer alıyor. Tatlı krizlerinin önüne geçebilmek için akla gelen ilk seçenek ise çikolata olabilir. Çikolata tatlı krizlerinin önüne geçebilir ancak, maalesef beraberinde istenmeyen kilolar moralinizi oldukça bozabilir. Tatlı krizlerini kesmek ve kilo almanızı engelleyecek bazı besinler bulunuyor. Peki, tatlı krizlerinizi kilo almadan engelleyecek besinler neler?

Tatlı krizlerinizin önünü kesebilecek birçok alternatif besin bulunmaktadır. Bu besinler ayrıca kilo almanızdan çok; tükettiğinizde sizi daha da zayıflatacabilecek besinler arasında yer alıyor. Bu besinler ise şu şekilde sıralanabilir:

ezme.png

TATLI KRİZLERİNİ ENGELLEYEN BESİNLER

  • Tarçın: Tarçın vücudun ihtiyaç duyduğu insülini dengeler. Tatlı krizleriniz başladığı zaman içeceğinize tarçın eklemek ya da kabuk tarçını kaynatarak içmek şeker ihtiyacınızı giderecek.
  • Fındık ve Fıstık ezmeleri: Ezmeler yüksek miktarda şeker içerirler. Ancak özellikle dikkat edilmesi gereken şeyin ezmenin doğal içerikler ile hazırlanmış olmasıdır.