Sıcak havalarda cilt kanseri riski büyüyor!

Ülkede hava sıcakları etkisini artırmaya devam ederken sıcakların da etkisi ile sağlık problemleri de büyüyor.

Sıcak havalarda cilt kanseri riski büyüyor!

Sıcak havalarda cilt kanseri riski büyüyor! Hava sıcaklıkları günden güne katlanarak artıyor. Bu durum özellikle hamile, yaşlı ve çocukları çok zor durumda bırakıyor. Aşırı sıcaklar güneş çarpmasının yanı sıra; cilt kanseri ve kalp krizi riski en üst seviyede yaşanıyor.

Uzmanlar hava sıcaklıkları yüzünden yaşanan sağlık problemlerine dikkat çekerken bazı durumların hayati risk taşıdığına vurgu yaptı. Bu konuda en önemli noktanın yediğiniz besinlere dikkat edilmesi gerektiği oldu.

kanser.png

AĞIR VE YAĞLI BESİNLERDEN UZAK DURUN

Sürekli artan aşırı sıcakların sağlığınız üzerinde oluşturacağı rahatsızlıklardan korunabilmek için aşırı yağlı besinler ve karbonhidrat tüketiminden kaçınılması gerekiyor. Gereken miktarda su tüketimi ve hafif şeyler ile beslenmek vücudunuzun daha hafif olmasını sağlayacaktır. Ancak, özellikle yaz meyveleri tüketilirken aşırıya kaçmamak gerekiyor. Meyvelerin günlük tüketimi 1 porsiyon olmalıdır. Porsiyon hesabını ise bir elinizin Kapalı yumruğunu baz alarak ölçebilirsiniz. Öğlen sıcaklarında güneş altında olmadığınız sürece ve tüm söylenenlere uymadığınız sürece aşırı sıcaklar sizi sağlık sorunlarından kurtulmanıza büyük oranda yardımcı olacaktır.