Siroz nedir? 2. evre siroz ne demek, siroz evreleri ve belirtileri

Ünü oyuncu Ufuk Özkan’dan gelen üzücü haberin ardından başarılı oyuncunun yaşadığı sağlık sorunu ile ilgili tüm detaylar merak edilmeye başlandı. Ünlü oyuncu geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla rahatsızlığını açıkladı.

Siroz nedir? 2. evre siroz ne demek, siroz evreleri ve belirtileri

Rol aldığı pek çok projede başarılı oyunculuğuyla göz dolduran ve ekranların sevilen yüzleri arasında olan ünlü oyuncu Ufuk Özkan’ın organ nakli için başvuruda bulunduğu ve sağlık problemleri yaşadığı öğrenildi. Geniş Aile dizisinde canlandırdığı Cevahir rolüyle geniş bir hayran kitlesine ulaşan ve daha sonra rol aldığı başarılı projelerle de ekranların sevilen ismi olmayı başaran Ufuk Özkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla 2. evre siroz olduğunu açıkladı Peki, siroz nedir? Siroz belirtileri nelerdir? 2. evre siroz nedir? Siroz evreleri nelerdir? 2. evre siroz ne demek? Siroz belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? İşte detaylar…

ÜNLÜ OYUNCU SAĞLIK SORUNUNU AÇIKLADI

Oynadığı diziler ve sunduğu programlarla ekranların sevilen isimleri arasında yer alan ünlü oyuncu Ufuk Özkan’ın sağlık sorunları yaşadığı öğrenildi. Siroz olduğunu açıklayan Ufuk Özkan, karaciğerindeki rahatsızlıkla mücadele ediyor. Organ nakli için başvuruda bulunan ünlü oyuncu Ufuk Özkan kendisini merak eden sevenleri için sosyal medya hesabından son halini paylaştı ve ‘2. evre sirozum’ ifadelerini ekledi.

SİROZ NEDİR?

Siroz sağlıklı karaciğer dokusunun skar dokusuyla yer değiştirdiği ve karaciğerin hasar gördüğü ileri evre bir karaciğer hastalığıdır. Karaciğer sirozu farklı hastalıkların sonucu olarak meydana gelmektedir. Türkiye’de görülen karaciğer sirozunun başlıca sebebi hepatit B enfeksiyonudur. Bunun dışında sirozun sebebi alkol bağımlılığı, hepatit C ve hepatit D enfeksiyonları da karaciğer sirozuna sebep olabilmektedir.

SİROZ BELİRTİLERİ

Sirozun genel belirtileri şöyle:

- Çabuk yorulma

- Bitkinlik

- Sinirlilik ve uyku hali

- Uyku bozuklukları ve unutkanlık

- Davranış değişiklikleri

- Üst gövdede ve yüzde görülen örümcek damarsal benler

- Üst karında basınç hissi

- Kuru ve kırmızı dil ve dudaklar

- Erkeklerde erkeğe özgü kıllanmanın kaybı, erektil disfonksiyon , testiküler atrofi, jinekomasti

- Kadınlarda menstrüasyon bozuklukları ve sekonder amenore

- Hemostaz bozuklukları

- Portal hipertansiyon ve varis kanamaları

- Bacaklarda ödem

- Karında sıvı birikmesi

- Hipersplenizm

- Hepatik ensefalopati