SON DAKİKA! Bakan Koca kızamık salgını ile ilgili açıklama yapıyor

Son günlerde ortaya çıkan ve tedirgin eden kızamığa bağlı ölüm iddialarına karşı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu.

SON DAKİKA! Bakan Koca kızamık salgını ile ilgili açıklama yapıyor

SON DAKİKA! Bakan Koca kızamık salgını ile ilgili açıklama yapıyor Son birkaç gündür gündemde tartışılan önemli bir konu hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bazı açıklamalarda bulundu. Vatandaşlar özellikle ortaya atılan ‘kızamığa bağlı ölüm’ iddialarına karşı oldukça tedirgin ve hassas davranmaya başladı. Bu iddialar giderek gündemi kaplamaya başlayınca; Bakan Koca konuya bir açıklama getirmek adına bir açıklama yaptı.

Son günlerde uyuz, kızamık ve ishal hastalıklarının artışta olduğu ifade edilirken kızamık hastalığından doğan bazı iddialar gündemde rahatsız edici bir seviyeye ulaşınca Bakan Fahrettin Koca konu hakkında açıklamalarda bulundu. Koca, kızamığa bağlı ölüm gibi iddiaların gerçeklik payının bulunmadığını şu ifadeler ile açıkladı:

koca.png

HASTA YABANCI UYRUKLUDUR

“Kaygı oluşturan ‘kızamığa bağlı ölüm’ iddiaları asılsızdır

Ülkemizde kızamığa karşı bazı ölümlerin yaşandığına dair medyaya yansıyan haberlerin bir gerçekli payı bulunmamaktadır. Bu açıklama; kamuoyunu doğru bilgilendirme ihtiyacından doğmuştur.

Öncelikle dikkat çekmek istediğimiz önemli bir nokta var: Kızamığa bağlı bir ölüm söz konusu değildir. Kızamığa bağlı olduğu ya da olabileceği iddia edilen ölümün sebebi olarak HIV/AIDS hastalığından kaynaklanan multi organ yetmeliğidir. Hasta 2015 doğumlu ve yabancı uyrukludur.

…”