Tüm hormonları max seviyede çalıştıracak kür!

Başta beyin olmak üzere pek çok fonksiyonların çalışmasına yardımcı olan ceviz bu kez hormonlar üzerine etkileri ortaya çıktı. Bu kürü tüketenin çalışmayan tireoid hormonu kalmıyor.

Tüm hormonları max seviyede çalıştıracak kür!

Tüm hormonları max seviyede çalıştıracak kür! Kalp, beyin, bağırsak ve daha birçok organda oluşabilecek rahatsızlıklara iyi gelen cevizin faydaları saymak ile bitmiyor. Bu sefer ortaya çıkan faydası cevizin kendisinden çok suyunda saklı. İçerisinde birçok vitamin Omega-3 ve yağ asitlerini barındıran ceviz sağlıklı yağ içeren besinlerin arasında ilk sırada yer alıyor.

Her gün bir avuç ceviz tüketmek vücudun onlarca fonksiyonunun düzenli olarak çalışmasında büyük bir rol oynuyor. İçerisinde bulunan yağ asitleri sayesinde kalp ve damar sağlığı açısından oldukça önemlidir ve bu sayede kolesterolü dengelemeye yardımcıdır. Ayrıca beynin da sağlıklı bir şekilde çalışmasına katkı sağlar. Bunun yanı sıra hamile kadınların ceviz tüketimi ekstra önem arz etmektedir. Çocuğun beyin gelişimi için hamileliğin ilk gününden bu yana her gün bir avuç ceviz tüketilmelidir.

kiri.png

HORMONLAR İÇİN DE ÖNEMLİDİR

Cevizin kendisi ile birlikte, suyu da hormon üretiminde katkı sağlar. Düzenli olarak tüketilen ceviz suyu, kilo vermeye yardımcı olur, yorgunluk ve halsizliği de azaltır. Ceviz suyunun hazırlanması için birkaç püf nokta bulunuyor.

cezi-002.png

KALP VE BAĞIRSAK SORUNLARI

Gaz problemi, bağırsak sorunları ve kolesterol gibi sorunları olanlar için ceviz suyunun düzenli olarak tüketilmesi tüm sorunları büyük oranda azaltır.

Yüksek protein içeriği sayesinde uzun süre tokluk hissi oluşturur,

Ceviz suyu sayesinde kolesterol dengesi korunur ve kötü kolesterolü düşürür,

Damar tıkanıklarını açarak kalp rahatsızlıklarının önüne geçer,

Omega- 3 içeriği sayesinde sinir sistemi üzerinde olumlu etkiler oluşturur,

Kan şekerini düzenleyici etki oluşturur ve

Karaciğer ile karaciğer tarafından salgılanan hormonların sağlığını korur.

cesu.png

CEVİZ SUYU HAZIRLANIŞI

Ceviz suyunu hazırlamak için 10 tane ceviz içine ihtiyaç vardır. Cevizleri 6 bardak (1.2 L) ılık suyun içerisine atarak 8-9 saat demlendirin ve bu suyu sabah uyanır uyanmaz aç karnına ve gece yatmadan hemen önce günde 2 bardak olmak üzere tüketilmelidir.