Türkiye'nin ilaç krizi giderek büyüyor!

Türkiye’de yaşanan ilaç krizi giderek büyümeye devam ediyor. Hastalara karşı eczacılar da madur olmaya başladı.

Türkiye'nin ilaç krizi giderek büyüyor!

Türkiye'nin ilaç krizi giderek büyüyor! Artan ekonomik pahalılıkta Türkiye çok kritik bir noktaya ulaştı. Geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından 2 yıldır değişiklik yapılmayan faiz oranı yüzde 8.5’tan yüzde 15’e yükseltildi. Bu durum beraberinde döviz ve altın kurlarında yeni yükselişleri getirdi. Dolar 25 TL eşiğine dayandı diyebiliriz. Her sektör aşılabilir ancak, özellikle sağlık sektöründe yaşanan ilaç krizi giderek büyüyor. Eczacılar kur ile getirdiği ilaçların tedariği konusunda büyük sıkıntılar yaşamaya başladı.

Türk lirası dolar kuru karşısında hızla erimeye başladı. Milyonlarca vatandaşın yaşadığı sağlık durumundan dolayı düzenli olarak kullanması gereken birçok ilaç yurt dışından ithal olarak tedarik edilmektedir ve bu ilaçların birçoğu sağlık kapsamında yer almayan ilaçlar listesinde yer alıyor. Gün geçtikçe kurlar giderek artıyor.

ilaclar.png

ECZA RAFLARI BOŞ

Ülke genelinde birçok eczanenin rafları maalesef boş. Değil fazla ilaç söyleyerek satışını gerçekleştirmek, sipariş olan ilaçların tedariği bile çok güç bir şekilde yapılıyor ve bu süreç birkaç haftaya ulaşabiliyor. Devletin bu konuda atacağı adımlar ise oldukça merak ediliyor.