Yarın 1 Mayıs hastaneler açık mı? 1 Mayıs Pazartesi hastane randevuları iptal mi?

1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla uygulanacak olan resmi tatil öncesinde vatandaşlar merak ettikleri sorulara yanıt arıyor. 1 Mayıs tarihinde hastaneler açık mı, kapalı mı soruları da bunun başında geliyor.

Yarın 1 Mayıs hastaneler açık mı? 1 Mayıs Pazartesi hastane randevuları iptal mi?

Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla her yıl 1 Mayıs resmi tatil ilan edilmektedir. 1 Mayıs resmi tatiller arasında olduğu için bu tarihte okullar başta olmak üzere tüm resmi kurum ve kuruluşlar 1 gün süreyle kapalıdır. Eğitime ve resmi kurumlarda mesaiye ara verilen bu gün de vatandaşlar hastaneler açık mı, kapalı mı sorularına yanıt aramaya başladı. Peki, 1 Mayıs hastaneler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs 2023 Pazartesi hastaneler açık mı olacak? 1 Mayıs hastane randevuları iptal mi? İşte merak edilen tüm detaylar…

1 MAYIS HASTANELER AÇIK MI 2023?

Sağlık sorunları sebebiyle hastaneye gidecek olan vatandaşlar resmi tatil uygulaması sebebiyle arama motorlarındaki araştırmalarını yoğunlaştırdı. 1 Mayıs 2023 Pazartesi günü hastaneler açık mı, yoksa kapalı mı olacak merak ediliyor. 1 Mayıs tarihinde hastaneler açık mı, doktorlar çalışıyor mu, sorularına yanıt aranıyor. 1 Mayıs, Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla resmi tatildir. Resmi tatiller, hastaneler ve sağlık ocakları için de geçerlidir. 1 Mayıs tarihinde hastanelerin acil bölümleri ise açık olacaktır.

yarin-1-mayis-hastaneler-acik-mi-1-mayis-pazartesi-hastane-randevulari-iptal-mi.jpg

ACİL SERVİLER AÇIK OLACAK

Bu yıl 1 Mayıs, Pazartesi gününe denk geliyor. Resmi tatilin hafta başına denk gelmesi ve hafta içi olması dolayısıyla vatandaşlar açık ve kapalı olan yerleri araştırmaya başladı. Araştırılanlar arasında ilk sırada ise hastaneler yer alıyor. 1 Mayıs 2023 Pazartesi günü hastanelerin acil servisleri açık olacak.

yarin-1-mayis-hastaneler-acik-mi-1-mayis-pazartesi-hastane-randevulari-iptal-mi-001.jpg

1 MAYIS ECZANELER AÇIK MI?

Resmi tatiller hastaneler ve sağlık ocakları gibi eczaneleri de kapsamaktadır. Bu durumda 1 Mayıs 2023 Pazartesi günü resmi tatil olduğu için eczaneler de kapalı olacaktır. Fakat hastalar ihtiyaç duymaları halinde nöbetçi eczanelere giderek ilaçlarını temin edebilecek. Yine sağlık ocakları da 1 Mayıs 2023 Pazartesi günü açık olmayacak. Sağlık ocakları, 1 günlük resmi tatilin ardından 2 Mayıs 2023 Salı günü vatandaşlara hizmet vermeye devam edecek.