Yeni virüs ışık hızında yayılıyor! Türkiye'ye de gelmesi an meselesi

Koronavirüs pandemisini geride bıraktığımızı düşünürken yeni bir varyantı ortaya çıktı. Yeni virüs resmen ışık hızıyla yayılıyor. maskenin geri döneceği endişesi var.

Yeni virüs ışık hızında yayılıyor! Türkiye'ye de gelmesi an meselesi

Koronavirüs pandemisi biteli neredeyse 2 yıl kadar süre oldu. Ancak buna rağmen etkileri devam ediyor. Her ne kadar aşıların bulunması ile birlikte yasaklar kalksa da son dönemlerde İngiltere ve Fransa’da çıkan yeni varyant adeta ışık hızıyla yaklaşılıyor. Üstelik yeni varyantın Türkiye’ye de adım adım yaklaşması korku ve endişeyi beraberinde getirdi.

Fransa ve İngiltere’de görülen corona virüsün yeni varyantına ilişkin yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Paylaşılan son verilere göre bu yeni varyant omicron varyantın alt türü olarak ortaya çıktı. Yeni tür varyant henüz seyahat geçmişi olmayan bir kişide tespit edildi.

ÇOK HIZLI YAYILIYOR

Yapılan açıklamaya göre yeni varyant diğer varyantlara ve omicron varyantına göre çok daha hızlı yayılıyor. Ayrıca diğer varyantlardan daha yüksek sayıda mutasyon geçiriyor. Bu nedenle de tedbirlerin yeniden geri geleceği konusunda endişeler oluşmaya başladı.

TÜRKİYE'YE DOĞRU ADIM ADIM YAKLAŞIYOR

Yeni tür koronavirüs şu anda İngiltere ve Fransa’yı etkisi altına almış durumda. Ancak yaz aylarının olması ve turist yoğunluğunun yaşanması dolayısıyla tehlike Türkiye’ye doğru da adım adım yaklaşıyor. Uzmanlara göre virüs bir süre daha takip altında olacak. Önümüzdeki günlerde dünya sağlık örgütü tarafından yapılacak açıklamalar takip edilecek.