Bağış: Çek otomobil markası Skoda’dan Türkiye’ye büyük ödül

Türkiye Cumhuriyeti Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, haftalık olarak yayımlamış olduğu videolu mesajında, Çekya'daki gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Türkiye Cumhuriyeti Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, haftalık olarak yayımlamış olduğu videolu mesajında, Çekya'daki gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Çek otomobil markası Skoda'nın, Yüce Motor şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Attila Ahmet Yüce'ye yaşam boyu onur ödülü verdiğini duyuran Büyükelçi Bağış, Atilla Ahmet Yüce'ye, Türkiye-Çekya ilişkilerinin gelişmesindeki katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Egemen Bağış açıklamasında," Çek otomobil markası Skoda’dan Türkiye’ye büyük bir ödül verildi.

Skoda Otomobil, Türkiye Distribütörü Yüce Motor şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Attila Ahmet Yüce’ye yaşam boyu onur ödülü verdi. Tören sonrası Sayın Yüce’yi  sefaretimizde ağırladık ve kutladık.

Sayın Yüce geçen yıl bizim de İstanbul’da katıldığımız bir törende Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın Çekya Diplomasi Liyakat Madalyası almıştı. Kendisini yaşamı boyunca Türkiye-Çekya ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik ilgisi ve gayretleri için bu vesile ile bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.


ÇEKYA'YA SEYAHAT KISITLAMASI KALDIRILDI

Büyükelçi Egemen Bağış, 9 Nisan 2022 tarihi itibariyle Çekya'ya giriş koşullarını belirleyen koruyucu önlemlerin kaldırıldığını belirterek, aşısı bulunmayan vatandaşların da  Çekya'ya seyahati mümkün olabileceğini dile getirdi. 

Egemen Bağış yapmış olduğu açıklamasında "Çek Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 9 Nisan Cumartesi günü itibariyle ülkeye giriş koşullarını belirleyen koruyucu önlemlerin kaldırılacağı ve kişilerin seyahat başlangıç noktasına bakılmaksızın giriş formu doldurulması, aşı sertifikası, test gibi herhangi bir kısıtlamaya tabi olmadan Çekya'ya giriş yapabilecekleri kaydedilmektedir.

Dışişleri Bakanlığınca yapılan açıklamada ise, seyahat koşullarının uçak, tren, otobüs gibi taşımacılık şirketleriyle önceden teyidi önemle tavsiye edilmektedir.

Seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasıyla birlikte, aşısı bulunmayan vatandaşlarımızın da artık Çekya'ya seyahati mümkün olabilecektir." ifadelerine yer verdi.


İŞTE BÜYÜKELÇİ EGEMEN BAĞIŞ'IN AÇIKLAMASININ TAM METNİ:


İyi Pazarlar ve hayırlı Ramazanlar dileğiyle yeniden ekranlarınıza konuk oluyoruz.  

Ülkemiz ile Çek Cumhuriyeti arasında yürütülen siyasi istişareler kapsamında Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Sayın Faruk Kaymakçı'nın ziyareti başta olmak üzere yoğun etkinliklerle geçen haftamız hakkında bilgi vermek isterim. 

Bu yıl 6. Türk Antarktika Seferinde (TAE-VI) yer alan, şu an ise Çek Bilimler Akademisi Yer Bilimleri Enstütüsü’nde çalışmalarda bulunan Doç. Dr. Fatih Karaoğlan ile Prag Kimya ve Teknoloji Üniversitesi Biyoteknoloji Bölümü’nde çalışmalarda bulunan eşi Dr. Selin Karaoğlan’ı ve oğulları Işık’ı makamımızda ağırladık ve, göğsümüzü kabartan yaptıkları çalışmaları hakkında bilgi aldık.

Çek otomobil markası Skoda’dan Türkiye’ye büyük bir ödül verildi. 

Skoda Otomobil, Türkiye Distribütörü Yüce Motor şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Attila Ahmet Yüce’ye yaşam boyu onur ödülü verdi. Tören sonrası Sayın Yüce’yi  sefaretimizde ağırladık ve kutladık.

Sayın Yüce geçen yıl bizim de İstanbul’da katıldığımız bir törende Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın Çekya Diplomasi Liyakat Madalyası almıştı. Kendisini yaşamı boyunca Türkiye-Çekya ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik ilgisi ve gayretleri için bu vesile ile bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. 

Slovenya’nın Prag Büyükelçisi Sayın Tanja Strnisa ve eşi Sayın Anton Strnisa’nın, Sloven Mimar Joze Plecnik’in 150. Doğum günü vesilesiyle düzenlenen konser davetine kızım Ecehan ile katıldık. 

Ülkemiz ile Çekya arasındaki siyasi istişarelerde bulunmak üzere Prag’a gelen Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Sayın Faruk Kaymakçı güne Seznam Zpravy’den Sayın Lukas Marek’in sorularına cevap vererek başladı. Gün boyunca üç ayrı Çek medya kuruluşuna mülakatlar veren misafirimiz Başkanlığındaki Heyetimiz, Çek Senatosu Dış İlişkiler, Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkanı Sayın Pavel Fischer başkanlığındaki Komite ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Daha sonra Çekya Dışişleri Bakanlığı Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Sayın Aleš Chmelař başkanlığındaki Heyet ile bir toplantı gerçekleştirildi. 

Çek Cumhuriyeti Avrupa İşleri Bakanı Sayın Mikulaš Bek başkanlığındaki Heyet ile de ayrıca  Çekya Hükümet Ofisi’nde biraraya gelerek, Türkiye-Çekya ve Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri konularında istişarelerde bulunan heyetimizin başkanı Sayın Kaymakci Cevro Enstitüsü’nde tertiplenen “Turkey-EU relations in the face of Russian aggression towards Ukraine” başlıklı yuvarlak masa toplantısına katılmış ve Ukrayna krizi bağlamında Türkiye-AB ilişkilerine dair ülkemizin politikası hakkında katılımcılara bilgi sunmuştur.

Çekya Temsilciler Meclisi Güvenlik Komitesi Başkanı Sayın Pavel Žáček, Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Sayın Vaclav Kral ve Dostluk Grubu üyesi milletvekilleri ile akşam resmî konutumuzda düzenlenen bir çalışma yemeğinde bir araya gelen Bakan Yardımcımız Parlamenter diplomasinin önemine dikkat çekti.


Model Birleşmiş Milletler 
PORGMUN tarafından düzenlenen konferansa icabet eden Büyükelçiliğimiz Birinci Müsteşarı Sayın Işıl Gürler, Suriye'deki gelişmelerle ilgili Türkiye'nin perspektifi üzerine Prag'daki Anglo-Amerikan Üniversitesi'nde bir sunum gerçekleştirdi.

Çekya’da düzenlenen Aeorobik Cimnastik Dünya Kupasına katılmak üzere Prag’a gelen Cimnastik Federasyonu kafilemizi havaalanında karşılayarak genç sporcularımıza başarılar diledik.

İş insanları Sayın İmdat Karagül, Sayın Fethullah Savaş ve Sayın Kerem Aydemir, Türkiye ve Çek Cumhuriyetleri arasındaki ticaret hacmini arttırmaya yönelik projelerini arz etmek üzere bizi ziyaret ettiler.

Çekya’nın Teplice şehrindeki Ümitler Avrupa Kupası müsabakalarında ülkemizi temsil etmek üzere Prag intikal eden milli judocularımızı Vaclav Havel Havalimanı'nda karşıladık ve  genç sporcularımıza başarılar diledik.


Kuveyt’in Prag Büyükelçisi Sayın Rashed Faleh Alhajri, İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin büyükelçilerini rezidansında düzenlediği iftar yemeğinde ağırladı. Biz de davet sahibi Büyükelçi Sayın Alhajri’ye misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederek, meslektaşlarımız ile oruç açarak güncel gelişmeler hakkında istişare imkanını değerlendirdik.

Bu sene ikincisi 11 Haziran Cumartesi günü düzenlenecek olan geleneksel Türk Çek Dostluk Golf Turnuvası için Elçiliğimiz ve Royal Beroun Golf Club temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen hazırlık toplantısına Başkanlık ettik.

Bu haftaki video mesajımızı bir gelişme hakkında bilgi vererek sonlandırmak istiyorum. 

Çek Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 9 Nisan Cumartesi günü itibariyle ülkeye giriş koşullarını belirleyen koruyucu önlemlerin kaldırılacağı ve kişilerin seyahat başlangıç noktasına bakılmaksızın giriş formu doldurulması, aşı sertifikası, test gibi herhangi bir kısıtlamaya tabi olmadan Çekya'ya giriş yapabilecekleri kaydedilmektedir.

Dışişleri Bakanlığınca yapılan açıklamada ise, seyahat koşullarının uçak, tren, otobüs gibi taşımacılık şirketleriyle önceden teyidi önemle tavsiye edilmektedir.

Seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasıyla birlikte, aşısı bulunmayan vatandaşlarımızın da artık Çekya'ya seyahati mümkün olabilecektir.

Yeni haftanız güzel geçsin. Prag’dan hepinize en içten selam, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. 

Kalın sağlıcakla….