Fernando Muslera tarih yazmaya devam ediyor

Adana Demirspor maçında 8 kurtarış yapmayı başaran Fernando Muslera, bu sezon 17 maçta kalesini gole kapatarak kendisine ait lig rekorunu kırarark adeta tarih yazdı.

Fernando Muslera tarih yazmaya devam ediyor

Muslera'nın Adana Demirsporlu oyunculara geçit vermediği karşılaşmayı Galatasaray 3-0 kazanarak oldukça büyük bir avantaj elde etmeyi başardı. Muslera, Adana Demirspor karşısında 65 dakikada 8 kurtarış yaparak inanılmaz bir performans sergileyerek hayranlık uyandırdı.

fernando-muslera-tarih-yazmaya-devam-ediyor.jpg

FUTBOLU GALATASARAY’DA BIRAKMAK İSTİYOR
Toplamda bu sezon 17 maçta kalesini gole kapatan Fernando Muslera, Galatasaray'ı şampiyonluk yolunda iddialı konuma getiren isimlerin başında yer almayı başardı. Galatasaray'ın son haftalarda yükselişinin en önemli faktörlerinden biri Muslera olarak göğüs kabartıyor. Gösterdiği performansla sarı-kırmızılıları şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleten Uruguaylı kaleci, kariyer sezonlarından birini başarıyla geçiyor. 37 yaşındaki tecrübeli kalecinin geçtiğimiz haftalarda sözleşmesi uzatılmıştı. Futbolu Galatasaray'da bırakmak istediğini dile getiren Muslera'nın bu performansı taraftarları mutlu etmeye yetti.

fernando-muslera-tarih-yazmaya-devam-ediyor.jpeg
FERNANDO MUSLERA HAKKINDA
Fernando Muslera 16 Haziran 1986 tarihinde Arjantin'in Buenos Aires şehrinde dünyaya gelmiştir. Uruguay Montevideo Wanderers takımının altyapısında kalecilik yapmıştır. Daha sonra aynı takımda profesyonel olarak kariyerine devam etmiştir. Kısa süre içinde yıldızı parlayan sporcuya İtalyan takımı olan Lazio'dan teklif gelmiştir. Spor kulübüyle 3 milyon euro'ya anlaşarak takıma transfer olmuştur. Fakat Muslera ilk sezon oynanan maçlarda çok az yer alabilmiştir. Fakat 2. sezon maçlarda büyük başarılar elde ederek takımını İtalya Kupası zaferine taşımayı başarmıştır.