İsmail Kartal’dan Beşiktaş derbisi sonrası açıklamalar

Süper Lig’de merakla beklenen derbi Fenerbahçe’nin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi. Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, maçı değerlendirdi.

İsmail Kartal’dan Beşiktaş derbisi sonrası açıklamalar

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Beşiktaş'ı 2-1 yendikleri kritik derbi sonrasında yaptığı açıklamada, takımın performansını övdü ve yaşanan sakatlık hakkında üzüntülerini dile getirdi.

MAÇIN DEĞERLENDİRMESİ

İsmail Kartal, maçı değerlendirirken, "Maça çok iyi hazırlandık ve yüksek tempoda başladık. İlk 20 dakikada elde ettiğimiz pozisyonları değerlendirebilseydik, maç daha erken kopabilirdi. Takım olarak iyi bir reaksiyon gösterdik ve zorlu bir derbiyi kazanmayı başardık," şeklinde konuştu.

İSMAİL YÜKSEK'İN SAKATLIĞI

Maç sırasında sakatlanan İsmail Yüksek hakkında da konuşan Kartal, "Maçın erken dakikalarında yaşanan bu sakatlık bizim için üzücü oldu. İsmail'in durumuyla ilgili henüz net bir bilgi yok. Yarın yapılacak kontrollerden sonra durumu daha iyi anlayacağız," dedi.

EDİN DZEKO'NUN YEDEK KALMASI

Dzeko'nun yedek bırakılmasıyla ilgili olarak Kartal, "Her maçın kendine özgü dinamikleri var. Bu maçta Batshuayi'nin oynamasının daha uygun olacağını düşündük. Her oyuncumuzun takıma katkıda bulunacağına inanıyoruz," ifadelerini kullandı.

TARAFTAR DESTEĞİ

Kartal, taraftar desteğine de değinerek, "Taraftarlarımızın desteği muazzamdı. Onların enerjisi, oyuncularımıza ekstra motivasyon sağladı," şeklinde konuştu.

ŞAMPİYONLUK YARIŞI

Lider Galatasaray'la aradaki puan farkını kapatabilmek için mücadele edeceklerini belirten Kartal, "Her maçımıza kazanmak için çıkıyoruz. Şampiyonluk yarışında son ana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz," dedi.

GALATASARAY DERBİSİ ÖNCESİ DÜŞÜNCELER

Önümüzdeki hafta oynanacak Galatasaray derbisi hakkında da konuşan Kartal, "Derbi her zaman özel bir maçtır ve bu maçın da zorlu geçeceğini biliyoruz. Oyuncularımın bu büyük maç için hazır olacağına inancım tam," şeklinde konuştu.