Deniz yok ama somon var! Hasat başladı

Kayseri, Denizi olmamasına rağmen Türkiye'de balık üretiminde önemli bir yere sahip. Kayseri'de Türk somonu için hasat başladı.

Deniz yok ama somon var! Hasat başladı

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada Kent genelinde 16 tesiste balıkçılar tarafından tekne ile somon hasadı gerçekleştirildiği belirlendi.

Ayrıca açıklamada İl tarım ve orman Müdürü Bülent Saklav’ın Baraj Gölü'nde Türk sonunu hasadı yapan üretim tesislerini denetlediği ve balıkçılara Bereketli bir sezon dilediği de yer aldı.

Türkiye'de Alabalık üretimi açısından önemli bir yere sahip olan Kayseri her geçen yıl üretim kapasitesini arttırmaya devam ediyor. Kendisi her yıl ortalama 6.000 ton alabalık yetiştirilirken aynı zamanda bu rakamın 2500 tonu Türk somon'undan oluşuyor.

Kayseri, alabalık yumurtası üretiminde de önde gelen iller arasında yer alıyor. Kentte her yıl 250 milyon alabalık yavrusu üretiliyor.

Özellikle Pınarbaşı ve Bünyan ilçeleri Doğal su kaynaklarından Balıkçılık üzerinde faaliyetlerle öne çıkan 2 il oluyor. Türkiye'nin alabalık yumurtası ihtiyacının yaklaşık %37'si bu ilçelerde karşılanıyor.

Bölgede balıkçılığın bu kadar yaygınlaşmış olması hem ülke ekonomisine hem de Kent ekonomisine büyük katkı sağlıyor.