Doğu Anadolu fay hattı hangi illerin altından geçiyor? Hangi iller tehdit altında?

Dünyaca ünlü uzmanların da analizlerine göre; en büyük kara depremlerini arasına adını yazan Kahramanmaraş depreminin yaşanmasının ardından bölgedeki fay hatta araştırılıyor!

Doğu Anadolu fay hattı hangi illerin altından geçiyor? Hangi iller tehdit altında?

6 Şubat tarihi; dünya tarihi boyunca en yıkıcı iki büyük depreme şahitlik etti! 10 ile çok büyük yıkımlara sebep olan depremi oluşturan fay hattı vatandaşlar tarafından oldukça merak edildi. Depremin ardından en çok arama sekmesine yazılan konu da doğu Anadolu fay hattının hangi illeri etkileyebileceği oldu!

Bugün takvimin gösterdiği tarih 10 Şubat. Cumhuriyet tarihinin en korkunç depremi, asrın felaketinin üzerinden 5. günü geride bıraktık. Arama ve kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ederken; bir taraftan da en merak edilen konular arasında doğu Anadolu fay hattının hangi illeri etkilediği oldu. Peki doğu Anadolu fay hattı hangi illeri etkisi altına alıyor?

hatt.png

GÜNEY DOĞU ANADOLU FAY HATTI HANGİ İLLERİ ETKİLİYOR

Doğu Anadolu fay hattı Türkiye sınırları içerisinde yer alan 3 ana hattan biridir ve Anadolu Levhası ve Arap Levhası arasındaki sınır boyunca yer almaktadır. Ölü Deniz Çatlağı’nın kuzey sonunda Maraş Üçlü Bitişme’sinden başlayıp, kuzeydoğu istikametinde ilerleyerek Karlıova Üçlü Bitişmesi’nde sona sona erer. Burada kuzey Anadolu fay hattıyla birleşir.