Emeklilere Bayram Öncesi Çifte Müjde: Maaşlara Zam ve Artış Miktarı Açıklandı

Emekli maaşı alanlara bayram öncesi sürpriz zam ve destek ödemesi müjdesi geldi. SGK uzmanı canlı yayında emekli için gelecek zam haberini duyurdu.

Emeklilere Bayram Öncesi Çifte Müjde: Maaşlara Zam ve Artış Miktarı Açıklandı

Emekli maaşı alanlar seçim öncesi hayal kırıklığı yaşamıştı ancak seçimin hemen ardından maaşlara ek zam sürprizi geldi. SGK uzmanı canlı yayında emekli maaşlarına verilecek yeni zam oranlarını duyurdu. 4A 4B 4C emeklisinin tamamının maaşları değişiyor. Yaklaşan Temmuz ayı öncesinde oranlarda yavaş yavaş netleşmeye başladı. Peki hangi Emekli ne kadar zam alacak? Emekli maaş zammı ne kadar olacak? İşte emekliye sürpriz zam müjdesi ile ilgili detaylar…

BAYRAM SEVİNCİNE EK, EMEKLİLERE ZAM SÜRPRİZİ

SGK Uzmanı Çetin Ateş'in duyurduğu haber, emeklilerin bayram öncesi yüzünü güldürecek nitelikte. Ocak ayında gerçekleşen %49,25'lik artışa ek olarak, Temmuz ayında emeklilerin maaşlarına yüzde 25 oranında zam yapılacağı müjdelendi. Bu zamla birlikte, en düşük emekli maaşı 12.500 TL'ye yükseltilecek.

YÜZDE 25'LİK ARTIŞ: EMEKLİ MAAŞLARINDA ÖNEMLİ YÜKSELİŞ

SGK Uzmanı Ateş'in aktardığına göre, Temmuz ayı itibarıyla emeklilere yüzde 25 oranında zam yapılması planlanıyor. Bu artış, emekli maaşlarının adil bir düzeye çekilmesine olanak tanıyacak ve maaşlar 12.500 TL'ye kadar çıkacak.

YENİ DESTEK PAKETLERİ DE YOLDA

Ayrıca emekliler için yeni destek paketleri de yolda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine tüm bakanlıklar emekliye nakit destek sağlamak aynı zamanda fatura ve gıda desteği verebilmek adına harekete geçti. Seçim öncesi bütçe sorunu nedeniyle zaman alamayan emekliler büyük hayal kırıklığı yaşamış ve bu durumda da tepkilerini sandık üzerinde göstermişti. Seçimden hemen sonra emekli için özel çalışmalar başladı. Cumhurbaşkanımız talimatıyla emekliye yönelik 7 destek paketi önümüzdeki günlerde açıklanacak.