Egemen Bağış, İstanbul'un Fethi'nin 569. yıl dönümünü kutladı

Türkiye Cumhuriyeti Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, yayımlamış olduğu haftalık videolu mesajında İstanbul'un Fethi'nin  569. yıl dönümünü kutladı  ve Çekya'daki gelişmeleri aktardı.

Türkiye Cumhuriyeti Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, yayımlamış olduğu haftalık videolu mesajında İstanbul'un Fethi'nin  569. yıl dönümünü kutladı  ve Çekya'daki gelişmeleri aktardı.

Egemen Bağış açıklamasında, "Tarihimizin en görkemli zaferlerinden biri olan İstanbul'un fethinin 569. yıl dönümünü kutlu olsun. Kıtalara sığmayan eşsiz bir şehir olan İstanbul’u medeniyet mirasımıza katan ve Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmet Han'ı ve şanlı ordusunu rahmet ve minnetle anıyoruz." ifadelerin yer verdi.

HAFTANIN DİĞER ETKİNLİKLERİ

 

Egemen Bağış'ın büyükelçilik olarak bir takım görüşme ve ziyaretleri aktardığı açıklaması ise şöyle:

Toplumsal çalışmaları ve onbinlerce öğrenciye sağladığı burslarla Çek Cumhuriyeti’nin en sevilen şahsiyetlerinden biri olan Sayın Tereza Maxová ve eşi başarılı iş insanı Sayın Burak Öymen’i resmî konutumuzda ağırladık ve güncel gelişmeleri değerlendirdik.

 

Babası emekli Büyükelçi Sayın Onur Öymen’in 40 yıl önce Prag Büyükelçilik Müsteşarlığı görevindeyken aynı bahçede geçirdiği çocukluk günlerini anımsayan Sayın Burak Öymen nostalji yaşadı.

 

Resmî temaslarda bulunmak üzere Prag’da bulunulan Hava Korgeneral Sayın Rafet Dalkıran paşamızı,  Deniz Albay Sayın Alper Aşkın ve Askeri ataşemiz Sayın Yarbay Cem Tekin ile birlikte resmî konutumuzda ağırladık ve  misafirlerimiz ile güncel küresel gelişmeleri değerlendirdik.

 

Çek Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi Başkanı Sayın Marketa Pekarova Adamova’ya Elçi-Müsteşarımız Sayın Behiç Hatipoğlu ile birlikte nezaket ziyaretinde bulunarak TBMM Başkanımız Sayın Prof. Mustafa Şentop’un selamlarını ilettik.

 

Çek Meclis Başkanına Haziran ayında Büyükelçiliğimizce düzenlenecek olan gastronomi temalı kültür festivalimize esin kaynağı olan ve Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde, Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin öncülüğünde hazırlanan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” adlı kitabı hediye ettik.

 

Eşim Beyhan hanım ile birlikte, Azerbaycan’ın Prag Büyükelçisi Sayın Adish Mammadov kardeşimiz ve eşi Amanet hanımın davetine icabet ederek, Azeri piyanist, besteci ve aranjör Isfar Sarabski’nin caz konserine katıldık.

 

Erasmus+ kapsamında Prag’da bulunan Trabzon Kanuni Anadolu Lisesi ve Muğla Ayşe Gülsevim – Ali Rüştü Kaynak Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Sefaretimizi birlikte ziyaret ederek şampiyon Trabzonspor oyuncularının imzalarını taşıyan bir forma hediye ettiler.

 

Prag’daki görev süresini tamamlayarak emekliye ayrılma hazırlığı yapan Şili Büyükelçisi Sayın Patricio Uteras ve eşi Sayın Brenda Irlarte’nin veda davetine katılarak meslektaşımıza işbirliği için teşekkür ettik.

 

Erasmus+ projesi kapsamında Prag’a gelen Ankara Emek Gülen Muharrem Pakoğlu Ortaokulu öğretmenleri, Sefaretimizi de ziyaret ederek, bizimle keyifli bir sohbet gerçekleştirdiler

 

Prag Uluslararası İlişkiler Enstitüsü ve Trans Avrupa Politika Araştırmaları Derneği işbirliğiyle Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nda "The Czech Pre-Presidency" başlığı ile Çekya’nın AB dönem başkanlığı hazırlıkları kapsamında düzenlenen konferansa katıldık.  Toplantıda söz alarak Avrupa Birliği'nin genişleme sürecine ve Türkiye- AB ilişkilerine yönelik eleştiri ve görüşlerimizi dile getirdik.

 

Çek Cumhuriyeti’nin dünyaca ünlü Saksafon Sanatçısı Sayın Felix Slovacek’in doğum günü davetine eşim Beyhan hanım ile birlikte katılarak, Türkiye dostu sanatçıyı kutladık

 

Nordik-Baltık ülkeleri Danimarka, Estonya, Finlandiya, Letonya, Litvanya, Norveç ve İsveç ile Ukrayna’nın Prag Büyükelçilerinin düzenlediği 15. Geleneksel ortak ulusal gün davetine katılarak meslektaşlarımızla fikir alışverişinde bulunduk

 

Akkaş&Partners hukuk bürosunun yönetici ortağı Avukat Sayın Emre Akkaş ile Per Invest yatırım şirketi yöneticilerinden Sayın Deniz Per, Prag seyahatleri kapsamında, bizi ziyaret ederek tavsiyelerimizi  aldılar.

 

Çek Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Bakanlığı’nda Türkiye ile ticari ve ekonomik ilişkilerden sorumlu uzman olan Sayın Helena Hronik, Büyükelçiliğimizi ziyaret ederek, bizimle fikir alışverişinde bulundu.

 

Türkiye ile Çekya arasindaki ticari işbirliğinin geliştirilmesine yönelik yaptığı katkılardan dolayı Sayın Hronik’e teşekkür ettik.

 

Arjantin’in Prag Büyükelçisi Sayın Roberto Alejandro Salafia’nın davetine eşimle icabet ederek Arjantin ulusal günü kutlamalarına katıldık

 

Orta Avrupa ziyaretleri çerçevesinde Prag’da bulunan Gaziantep Ticaret Odası Heyetini, Ticaret Müşavirimiz Sayın Berat Demirci Cörüt ile birlikte resmi konutumuzda ağırlayarak fikir alışverişinde bulunduk. Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mehmet Tuncay ve Meclis Başkanı Sayın Mehmet Hilmi Teymür başta olmak üzere tüm heyete nazik ziyaretleri için teşekkür ediyoruz.

 

Hırvatistan’ın Prag Büyükelçisi Sayın Ljiljana Pancirov’un davetine icabet ederek Hırvatistan milli gün kutlama etkinliğinde meslektaşlarımızla  ile bir araya geldik.

 

Erasmus kapsamında Ostrava'da eğitimine devam eden İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencisi Sayın Hakan Çelik, bizi ziyaret ederek, tavsiyelerimizi aldı.

 

Haftamıza hep beraber göz atmış olduk. Zaman ayırıp bizi izlediğiniz için teşekkür ediyorum. YouTube kanalımıza hala abone olmadıysanız bugün aboneliğinizi başlatmanızı rica ederek hepinize en içten selam, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. Önümüzdeki hafta buluşuncaya dek Kalın sağlıcakla.