Mehmet Metiner: Herkesimi kucaklayıcı yeni bir siyaset tarzı lazım

AK Parti eski Adıyaman Milletvekili, gazeteci - yazar Mehmet Metiner,TVNET'te Cüneyt Özdemir'in canlı yayın konuğu oldu.

Mehmet Metiner: Herkesimi kucaklayıcı yeni bir siyaset tarzı lazım

HABER: BORA ÖZİZMİRLİ

AK Parti eski Adıyaman Milletvekili,gazeteci- yazar Mehmet Metiner,TVNET'te Cüneyt Özdemir'in canlı yayın konuğu oldu.

Coşkun Başbuğ,Muhittin Açıcı,Mehmet Ali Kulat gibi isimlerinde katıldığı canlı yayın programında Mehmet Metiner, Cumhur İttifakı'nın herkesi kucaklayan, yeni bir siyaset anlayışına, yeni bir dile ihtiyacı olduğunu söyledi.

"Biz hep birlikte Türkiyeyiz" anlayışına uygun siyaset tarzını önerdiğini belirten Mehmet Metiner konuşmasının devamında ise şunları söyledi:

" Yeni bir siyaset tarzı,kucaklayıcı bir siyaset tarzı,'Biz hep birlikte Türkiyeyiz' mottosuna uygun yeni siyaset tarzı öneriyorum. 

Cumhur İttifakı bileşenleri genişleyebilir, Cumhur İttifakı bir bütün olarak kendine yeni bir siyaset tarzı inşa edebilir. Biz muhalefete benzeyen bir iktidar olmak zorunda değiliz. Muhalefetin gündeminin peşinden giden bir iktidar olmak zorunda değiliz. Muhalefetin diline benzeyen bir dil üzerinden siyasetini yürüten bir hareket olmak zorunda değiliz.

Her Allah'ın günü,'o ona şunu söyledi, bu ona bunu söyledi' diye konuşacak insanlar olmamalıyız. Biz bu ülkeyi yöneten partiyiz. Dolayısıyla herkesin hükümetiyiz, herkesin devletiyiz,herkesin Cumhurbaşkanıyız. İnsanlar haksızlığa uğradıklarında, haksızlığı giderebilecek bir Cumhurbaşkanlığı hükümetinin olduğunu, bu algıyı besleyecek uygulamaları görmeli.

Kucaklamayız, öpmeliyiz CHP seçmenini,İyi Parti seçmenini HDP seçmenini vs.

Bazen HDP,bazen CHP,bazen İyi Parti'ye yönelttiğimiz bir takım haklı eleştiriler bile o seçmen kitlesini eğer bize gözleri kör ,kulakları sağır hale getiriyorsa yeni bir dil kullanabilmeliyiz. Buradan çıkmalıyız." dedi.