Emeklilere heyecan yaratan SON DAKİKA Sürprizi! Seyyanen zam tarihi verildi

Emeklilere müjde son dakika. Heyecan yaratan son dakika sürprizi açıklandı seyyanen zam tarihi verildi.

Emeklilere heyecan yaratan SON DAKİKA Sürprizi! Seyyanen zam tarihi verildi

Emekli maaşlarına yılbaşında yüzde 49,25 zam yapılmış taban Maaşlar 10.000 TL'ye yüklenmişti. Fakat Enflasyonun artışı ve aynı zamanda Hayat pahalılığının da devam etmesi ile birlikte emekliler zor günler geçirmeye devam ediyor. Emekli maaşı alanlar için yaklaşık Ramazan Bayramı öncesi sürpriz bir açıklama var. Seyyanen zam için tarih belli oldu. Milyonlarca emekli yerel seçim öncesi güzel bir haber daha olacak ve sevinçten adeta havaları uçacak.

17 milyona yakın SSK, bağ-kur 4c emeklisi yılbaşında aldıkları maaşlara sevinmişti. Ancak emekli maaşlarına yapılan artış ne yazık ki kısa sürede Eridi Bitti. Çünkü Enflasyonun Yükselişi durmadı ve emekliler ay sonunu getirmekte zorlanıyor. O sebeple de bir süredir emekli maaşı alanlar için yeni haberler yakından takip ediliyor. 31 Mart yerel seçimleri öncesi zam söylentileri adeta ayyuka çıktı. Milyonlarca emekli de gelecek zamdan son derece umutlu. SGK uzmanı ise Az önce emekliye son dakika haberini duyurdu. Seyyanen zam için tarih verildi. Peki Emekliye ne zaman seyyanen zam gelecek? Emekliye Seyyanen zam kaç TL olacak?

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM TARİHİ VERİLDİ

Milyonlarca emeklinin uzun süreden beri beklediği seyyanen zam sürprizi Az önce SGK uzmanı İsa Karakaş tarafından açıklandı. Katıldığı bir canlı yayında seçim öncesi emekli maaş zammı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Karakaş, zam tarihini de açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Geçtiğimiz günlerde emekli maaşlarına zam yapılması konusunda ilk sinyali verdiğini belirten SGK uzmanı Karakaş, 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesinde iki büyük miting olduğuna dikkat çekti. AK Parti'nin bugün Ankara'da pazar günü ise İstanbul'da mitingi olduğunu hatırlatan SGK uzmanı, emekli zammı açıklamasının bu iki şehirden birinden gelebileceğini söyledi.

EMEKLİYE EN AZ 5.000 TL SEYYANEN ZAM BEKLENTİSİ VAR

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, hükümetin planladığı seyyanen zam miktarını da açıkladı. Emeklilere en az 5.000 TL'lik seyyanen artış yapılacağını ve en düşük emekli maaşının 15.000 TL'ye yükseleceğini belirten Karakaş aynı zamanda emekli Bayram ikramiyesine de yeni bir güncelleme olabileceğini söyledi.

Bu açıklamaların hemen ardından da gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitingteki konuşmalarına çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Ankara'da yarın da İstanbul'da büyük mitinge katılacak. Emekliler de dört gözle Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelecek seyyanen zam açıklamasını bekliyor.