2023 Nobel Edebiyat Ödülü’nün sahibi belli oldu

2023 Nobel Edebiyat Ödülü’nün sahibi kim olacak merakla bekleniyordu. Tüm dünyanın gözünü çevirdiği Nobel Edebiyat Ödülü sahibini buldu. Ödülün sahibi Norveçli yazar Jon Fosse oldu.

2023 Nobel Edebiyat Ödülü’nün sahibi belli oldu

Dünyanın en prestijli edebiyat ödüllerinden biri olan Nobel Edebiyat Ödülü’nün sahibi büyük bir merakla bekleniyordu. 2023 Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazanan isim Norveçli yaza Jon Olav Fosse oldu. Bu yıl ödülün sahibi olan Fosse, yaklaşık 1 milyon dolar para ödülünün de sahibi oldu.

NOBEL EDEBİYAT ÖDÜLÜ SAHİBİNİ BULDU

Dünyanın en prestijli edebiyat ödüllerinden biri olan Nobel Edebiyat Ödülü sahibini buldu. Ödülün bu yılki sahibi kim olacak büyük bir merakla beklenirken bu soru yanıt buldu. Ödülün sahibi Norveçli Yazar Jon Olav Fosse oldu. Geçtiğimiz yıl ise Annie Ernaux bu ödülün sahibi olmuş ve ödülü kazanan 17. kadın yazar olarak hafızalara kazınmıştı. 2023 yılında ise Nobel Edebiyat Ödülü’nün sahibi 64 yaşındaki Jon Fosse oldu.

YAKLAŞIK 1 MİLYON DOLAR PARA ÖDÜLÜ

Nobel Komitesi’nin bu yıl ödülü layık gördüğü Norveçli yazar Jon Fosse, yenilikçi yazıları ve düzyazıları ile bu ödülü almaya hak kazandı. Aynı zamanda Fosse, 11 milyon İsveç kronu yani yaklaşık 1 milyon dolar para ödülünün de sahibi oldu.

2023-nobel-edebiyat-odulunun-sahibi-belli-oldu.jpg

DİĞER ADAYLAR

2023 Norveç Edebiyat Ödülleri kapsamında Norveçli yazar Jon Fosse ile birlikte adaylar arasında Japon yazar Haruki Murakami, Kanadalı yazar Margaret Atwood ile İranlı yazar Salman Rüşdi de yer alıyordu.

JON OLAV FOSSE KİMDİR?

Bu yıl Nobel Edebiyat Ödülü’nün kazananı olan Jon Fosse, 1959 yılında Norveç’te dünyaya gelmiştir. Fosse, ‘Söylenemeyen şeyleri anlattığı yenilikçi oyunları ve yazıları’ sayesinde Nobel’de ödülü almaya hak kazanmıştır. Jon Fosse’nin ‘Sabahtan Akşama’, ‘Melankoli’ ve ‘’Üçleme’ gibi eserleri bulunuyor.