Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi açıldı! Cumhuriyet tarihinin ilk Kilisesi

Bakırköy Yeşilköy’de Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi’nin açılış töreni gerçekleştirildi. Cumhuriyet tarihinde ilk inşa edilen Kilise olan Mor Efrem Süryani Ortodoks Kilisesi’nin açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi açıldı! Cumhuriyet tarihinin ilk Kilisesi

Cumhuriyet tarihinin ilk Kilisesi olan Mor Efrem Süryani Ortodoks Kilisesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla açıldı. Açılış töreninde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Süryani vatandaşlarımıza ve kentimize hayırlı olmasını diliyorum.’ ifadelerine yer verdi. Kilisenin temeli 2019 yılında atılmıştı.

CUMHURİYET TARİHİNDE İLK İNŞA EDİLEN KİLİSE OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYOR

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla açılan Bakırköy Yeşilköy’deki Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi, Cumhuriyet tarihinde inşa edilen ilk Kilise olma özelliğini taşımaktadır. Kilisenin temeli ise 2019 yılında atılmıştır.

mor-efrem-suryani-ortodoks-kilisesi-acildi-cumhuriyet-tarihinin-ilk-kilisesi.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMALAR

Açılış törenine katılan ve önemli açıklamalara yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Saygıdeğer misafirler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. 85 milyonun her bir ferdi gibi Süryani vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması için gayret ediyoruz. Bu noktada da Kilisemizin temelini attık. Bugün de açılışının sevincini yaşıyoruz. Kilisenin Süryani vatandaşlarımıza ve kentimize hayırlı olmasını diliyorum.’ dedi.

mor-efrem-suryani-ortodoks-kilisesi-acildi-cumhuriyet-tarihinin-ilk-kilisesi-001.jpg

‘TÜRKİYE ÖRNEK BİR BİRİKİME SAHİPTİR’

Açıklamalarının devamında son dönemde İslam düşmanlığının artmasına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Türkiye, farklı inananların birlikte yaşadığı örnek bir birikime sahiptir. Bizim medeniyetimizde zalimin de mazlumun da kimliğine bakılmaz. Adı ve inancı ne olursa olsun zalimin karşısında mazlumun yanında olmak bizim görevimizdir. Son dönemde İslam düşmanlığı ve yabancı karşıtlığının arttığını görüyoruz. Günden güne büyüyen kimi ülkelerde tahammül sınırlarını aşan bu saldırıların artmasını kabullenemiyoruz. Üyesi olduğumuz tüm platformlarda bu tehlikeye dikkat çekiyoruz.’ ifadelerine yer verdi.