SON DAKİKA Antalya Altın Portakal Film Festivali iptal edildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğini çektiği Antalya Altın Portakal Film Festivali iptal edildi. Gelişmeyi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek duyurdu.

SON DAKİKA Antalya Altın Portakal Film Festivali iptal edildi

Antalya Altın Portakal Film Festivali iptal edildi. Festivalin iptal edildiğini Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek duyurdu. Kanun Hükmü belgeseli dolayısıyla krizin yaşandığı festivalle ilgili peş peşe duyurular gelmişti. FETÖ skandalının yaşandığı festivalle ilgili açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı, festivalden çekildiğini açıklamıştı. Bugün ise bir açıklama da Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan gelmişti. Spor Bakanlığı, festivalden desteğini çektiğini duyurmuştu.

İKİ BAKANLIK FESTİVALDEN ÇEKİLME KARARI ALDI

Antalya Altın Portakal Film Festivali henüz başlamadan kriz çıktı. Kanun Hükmü belgeseli sebebiyle çıkan kriz büyüdü. İlk olarak seçkiden çıkarılan daha sonra ise tekrar festivale dahil edilen belgesel, gelen tepkiler üzerine yeniden seçkiden çıkarılmıştı. Yaşanan olaylar üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı festivalden çekildi.

son-dakika-antalya-altin-portakal-film-festivali-iptal-edildi.jpg

FESTİVAL İPTAL EDİLDİ

Peş peşe krizlerin yaşandığı festivalle ilgili son gelişmeyi ise Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek duyurdu. Festivalin iptal edildiğini duyuran Böcek, 'Değerli sinemaseverler, kıymetli hemşehrilerim Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak özüne döndürdüğümüz, yıllara meydan okumuş, Antalya'mızın ve ülkemizin en önemli markalarından biri olan ve 7-14 Ekim tarihleri arasında yapmayı planladığımız Antalya Altın Portakal Film Festivali'mizi bizim dışımızda oluşan ve oluşturulan süreç sebebiyle iptal ettiğimizi tüm sinemaseverlere üzülerek bildiriyorum. Şahsıma ve belediyemize malum film üzerinden isnat edilen suçlamaların tamamını da gerçek muhataplarına aynen iade ediyorum.' ifadelerine yer verdi.