Bu basit detayla konserveleriniz ilk günkü gibi taze kalacak! Ev yapımı domates konservesi yapılışı

Ev yapımı domates konserve yapımı başladı. Ev hanımları kış hazırlıklarına başlarken ev yapımı domates konservesi yapımı ile ilgili püf noktalar, lezzeti taze tutacak basit yöntemler ve farklı şişe domates tarifleri araştırılmaya başlandı.

Bu basit detayla konserveleriniz ilk günkü gibi taze kalacak! Ev yapımı domates konservesi yapılışı

Yaz mevsiminin sonlarına doğru ev hanımlarının kış hazırlıkları başladı. Yazın tezgahlarda bulunan taze sebze ve meyveler kış için değerlendiriliyor. Kışa hazırlıkta hiç kuşkusuz evlerin vazgeçilmezi domates oluyor. Mutfakların olmazsa olmaz lezzeti domatesin kışın da en taze ve lezzetli şekilde tüketilmesi için kışlık domates konservesi hazırlıkları başladı. Taze domatesin tadını kışın da çıkarmak isteyenler ev yapımı domates konservesi yapımına başladı. İşte ev yapımı domates konservesi yapımı ve konserveleri taze tutmanın püf noktası…

KONSERVE DOMATES İÇİN MALZEMELER

- 5 kilo domates (Yapacağınız konserve sayısına göre miktar artabilir veya azalabilir)

- 1 yemek kaşığı dolusu tuz

- Cam kavanoz

- Yeni kavanoz kapakları

bu-basit-detayla-konserveleriniz-ilk-gunku-gibi-taze-kalacak-ev-yapimi-domates-konservesi-yapilisi.jpg

KONSERVE DOMATES YAPIMI

Ev yapımı kışlık domates konserve yapımında ilk olarak domateslerin güzelce yıkanması gerekir. Bol suda yıkanan ve temizlenen domatesler ayıklanır ve büyük ve derin bir tencereye dört parçaya bölünerek atılır. Tüm domatesler bitene kadar bu işleme aynı şekilde devam edilir. Ardından harlı bir ateşte domateslerin kaynaması ve iyice haşlanması sağlanır. Güzelce haşlanan domatesler blenderdan geçirilir. Ardından ocak kısık ateşe getirilir ve domates konservesinin iyice kaynaması sağlanır. Domates sosun iyice koyulaşmasının ardından içine 1 yemek kaşığı dolusu tuz eklenir ve 5 dakika daha kaynatılır. Burada en önemli nokta ise domates konserve yapımında kullanılacak olan kavanozların güzelce temizlenerek kurutulmasıdır. Kullanılacak olan cam kavanozda ıslaklık kalması halinde konserve bozulabilir. Kavanoz kapaklarınızın yeni alınmış olması da çok önemlidir.