Yumurta haşlarken suya sadece 1 damla damlatın ve farkı görün

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi yumurtanın seveni oldukça fazla. Kahvaltı sofralarında haşlanmış yumurta olmazsa olmazım diyenler için bu püf nokta hayat kolaylaştıracak.

Yumurta haşlarken suya sadece 1 damla damlatın ve farkı görün

Kahvaltıda güzel haşlanmış bir yumurta ile güne başlamak isteyenler için haşlanan yumurtanın kabuğunu kolayca soymak artık çok kolay. Haşlanan yumurtanın kabuğunu hızlıca soymak için sadece birkaç basit ipucuna ihtiyacınız var. Bu püf noktalar ile haşlanan yumurtanızı daha hızlı soyarak ve haşlama işleminizi hızlandırarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz. İşte hayatınızı kolaylaştıracak o basit yöntem…

YUMURTA HAŞLARKEN 1 DAMLASI ÇATLAMAYA SON VERECEK

Özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan yumurtayı haşlanmış şekilde sevenler için şahane bir püf nokta ile geldik. Yumurtanın lezzeti ve kahvaltıdaki tadı tartışılmaz ancak yumurtayı haşlamak ve kabuğunu soymak bazen zorlu bir hal alabiliyor. Bu sorunu ortadan kaldırmak ise çok basit. Yumurta haşlarken suyuna bir damla sirke veya limon suyu damlatarak yumurtanın çatlama olasılığını önemli ölçüde azaltabilirsiniz. Bu işlemle hem yumurtanızın kabuğu sağlam kalır hem de haşlama işlemi daha basit hale gelir.

yumurta-haslarken-suya-sadece-1-damla-damlatin-ve-farki-gorun.jpg

HEMEN SOĞUK SUYA ATIN

Kaynamış yumurtanın kabuğunu daha hızlı ve daha kolay soymak için de bazı püf noktalar bulunmaktadır. Yumurtanın kabuğunu daha kolay soymak için haşlama işleminin ardından yumurtaları hemen hızlı bir şekilde soğuk suya atabilirsiniz. Bu işlemin ardından yumurtanın kabukları kolay bir şekilde çıkacaktır.