Puf puf kabaran kabından taşan kek tarifi! Süt yerine o malzemeyi kullanın

Misafirlerinize ikram etmek veya çay saatinde ailenizle birlikte yemek için hazırlayacağınız kekinizi bir de bu tarifle deneyin. Puf puf kabaran hatta kabından taşan kek tarifi için aradığınız püf noktalar burada.

Puf puf kabaran kabından taşan kek tarifi! Süt yerine o malzemeyi kullanın

Kek yapmayı da yemeyi de çok seviyorum ama kekim asla kabarmıyor diyenlerdenseniz bu tarif tam size göre. Kek yaparken bu püf noktayı sakın kaçırmayın. Artık kek yapmak, kekinizin kabarması çok ama çok basit. Lezzetli ve puf puf kabaran bir kek tarifi için en doğru yerdesiniz. Sizler için kabardıkça kabaran lezzetli mi lezzetli bir kek tarifi hazırladık. İşte kek yapımında aradığınız o püf nokta ve lezzetinden parmaklarınızı bile yedirecek kek tarifi…

SÜT YERİNE O MALZEMEYİ KOYUN VE KEKİNİZİ KABARMAYA BIRAKIN

Hemen hemen herkesin denediği ve onayladığı kek tarifini siz hala denemediniz mi? Süt yerine o malzemeyi koyduğunuzda kekinizin nasıl kabardığına siz bile inanamayacaksınız. Hem pratik hem de lezzetli kek tarifi için aradığınız o püf noktayı artık buldunuz. Sadece evdeki malzemelerle taşarken kabına sığmayacak o kek tarifini hemen yapmak isteyeceksiniz.

Malzemeler:

- 3 adet yumurta

- 1 su bardağı toz şeker

- 200 ml maden suyu
- 15 paket kabartma tozu

- 1 yemek kaşığı limon suyu

- ½ su bardağı yoğurt

- 2 paket vanilya

- 3 yemek kaşığı kakao

- 3 su bardağı un

puf-puf-kabaran-kabindan-tasan-kek-tarifi-sut-yerine-o-malzemeyi-kullanin.jpg

Tarif:

Geniş bir kabın içine yumurtaları kırın ve toz şekeri ilave ederek iyice karıştırın. Yumurta ve şeker karışımı köpük köpük olduktan sonra yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Daha sonra üzerine soda, limon suyu ve kabartma tozunu ekleyin ve bir kez daha karıştırın. Ardından un ve vanilyayı ilave ederek spatula yardımıyla karıştırma işlemine devam edin. Hazırladığınız kek harcınızın bir kısmını ayırın. Ayırdığınız harcınıza kakao ilave ederek güzelce çırpın. Sade kek harcınızı da yağlanmış ve unlanmış kek kalıbınıza aktarın. Ardından içine kakaolu harcı ekleyin. Hazırladığınız kekinizi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Pişen kekinizi fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında dinlendirin. Dinlenen kekiniz servise hazır. Afiyet olsun…

Püf noktası:

Kekinizi hazırlarken içerisine eklediğiniz soda, limon suyu ve kabartma tozu ile birlikte kabarmasına yardımcı olur. Kekinizi hazırlarken yoğurdun sulu kısmını kullanmaya dikkat etmelisiniz.