Patlıcan kızartması yaparken işinize yarayacak 4 tüyo! Yağ çekmeyen patlıcan kızartması tarifi

Mutfakta en çok işinize yarayacak tüyolar yemeklerinizin lezzetini de artırıyor. Hem işinizi kolaylaştırmak hem de daha lezzetli tarifleri sofralarınıza eklemek için bu ipuçları mutfakta çok işinize yarayacak.

Patlıcan kızartması yaparken işinize yarayacak 4 tüyo! Yağ çekmeyen patlıcan kızartması tarifi

Lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olan patlıcan ile çeşit çeşit tarifler ve mükemmel lezzetler ortaya çıkıyor. Ancak yemesi keyifli yapımı zahmetli patlıcan kızartması denildiğinde daha az zahmet için basit yöntemler araştırılıyor. Patlıcan kızartması yaparken mutfakta işinizi kolaylaştıracak size hem kolaylık hem de zaman kazandıracak tarifleri haberimizde derledik. İşte yağ çekmeyen, kuru olmayan patlıcan kızartması için çok işinize yarayacak 4 önemli tüyo…

MUTFAKLARIN VAZGEÇİLMEZ LEZZETİ PATLICAN KIZARTMASI

Türk mutfağının çeşit çeşit, leziz mi leziz birbirinden güzel tarifleri bulunuyor. Damak zevki denince akıllara ilk gelen Türk mutfağı olurken çeşitli lezzetlerin namı dünyaya yayılıyor. Mutfakların vazgeçilmez lezzetlerinden biri de hiç kuşkusuz patlıcan kızartması. Patlıcan ile yapılan çeşitli lezzetler sofralarda sık sık yer alırken en çok tercih edilen özellikle de yaz aylarının hafif lezzetleri arasında olan patlıcan kızartması da sık sık ev hanımlarının tercih ettiği bir tarif. Patlıcan kızartması yaparken bu 4 tüyo ile hem mutfakta işinizi kolaylaştırabilir hem de zamanınızdan çok fazla harcamadan kızartmanızı kolay ve hızlıca hazırlayabilirsiniz.

patlican-kizartmasi-yaparken-isinize-yarayacak-4-tuyo-yag-cekmeyen-patlican-kizartmasi-tarifi.jpg

PATLICAN KIZARTMASI YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN ADIMLAR

Patlıcan kızartması küçükten büyüğe herkesin damak zevkine uyan vazgeçilmez bir lezzet. Ancak bu leziz tarifin yapımı biraz zahmetli. Patlıcanların yağ çekmesi, kuru olması bu tarifi zorlu bir hale getiriyor. Peki, patlıcan kızartması yaparken bu sorunlarla karşılaşmamak için ne yapılması gerekiyor?

İşte patlıcan kızartması yaparken dikkat edilmesi gerekenler ve kolay patlıcan kızartması için 4 önemli tüyo:

- Patlıcanlar tuzlu suda bekletilmeli

- Patlıcanları unlayın

- Patlıcanları kızgın yağda kızartın

- Patlıcanları kızarttıktan sonra kağıt havlu üzerinde bekletin

patlican-kizartmasi-yaparken-isinize-yarayacak-4-tuyo-yag-cekmeyen-patlican-kizartmasi-tarifi-001.jpg

PATLICAN KIZARTMASI TARİFİ

Malzemeler:

- 2 adet patlıcan

- 2 su bardağı galeta unu

- 1 su bardağı kaşar rendesi

- 1 büyük yumurta

- 1 su bardağı un

- Maydanoz

- 2 tatlı kaşığı tuz

- Zeytinyağı

Tarif:

İlk olarak patlıcanlarınızın kabuklarını soyarak küp küp olacak şekilde doğrayın. Doğradığınız patlıcanları bir kaba alın ve üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Hemen ardından suyunu ilave edin ve patlıcanın acısı çıkana kadar yaklaşık 30 dakika tuzlu suda bekletin. Tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanlarınızın suyunu süzerek güzelce kurulayın. Ardından bir kase içine rendelenmiş kaşarı ve galeta ununu karıştırın. Bir başka kapta da 2 yemek kaşığı kadar su ile yumurtayı çırpın. Başka bir kaba un koyun ve patlıcanı önce una daha sonra yumurtaya ve sonra da galeta ununa batırarak bir tavada daha önceden kızdırılan zeytinyağı ile patlıcanları kızartın. Tüm patlıcanları aynı şekilde kızarttıktan sonra servis tabağınıza aldığınız patlıcanlarınızı dilerseniz üzerine maydanoz serpiştirerek ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun…