ABD'YE KARŞI, DAHA NET BİR ŞEYLER YAPILMALI

ABD Başkanı Biden’ın, Türkiye’yi soykırımla suçladı. Onlarca yıldır denizinden havasına, toprağından askerine, insanına kadar yararlandığı Türkiye’nin, şimdi de ölülerini sömürmeye başlamıştır.

Bu itham, aşağılayıcı bir ithamdır.

Bu itham, Türkiye’ye ve Türk Milletine karşı bir propaganda savaşı kararı alındığının da işaretidir.

Türkiye en kısa sürede ve en şiddetli şekilde ABD’ye karşılık vermelidir. Aksi takdirde soykırım iftiralarının bin bir türlü sonucuyla muhatap olmak durumunda kalacaktır.

Gerçi iki gündür Türk iç siyasetinde ve kamuoyunda, ABD’ye karşı çok şiddetli itirazlar yükselmektedir. Ancak bu itirazlar daha lokal ve bireysel tepkiler seviyesindedir. Devlet erkânı ve iktidar sözcülerinin kuru kuruya kınamalar atılan iftiranın karşılığı olamaz.

ABD hem kendi içinde, hem de AB ülkeleriyle birlikte, Türkiye’ye karşı iyi polis kötü polis rolünü oynamaktadır. Tıpkı AB ülkeleri gibi ülkemizi hançerledikten sonra pardon deme yüzsüzlüğünü göstermektedir. ABD’nin Pentagon’u, Biden’ın açıklamalarının Türkiye-ABD askeri ilişkilerine tesir etmeyeceğini çünkü Türkiye’nin hem NATO müttefiki olduğunu hem de ABD_Türkiye askeri ilişkilerinin uzun bir geçmişi olduğu duyurmaktadır. Bu yöntem, emperyalizmin tipik sahtekarlığıdır. Her seferinde sırtından hançerledikleri Türkiye’yi ve Türk Milleti’ni , yine aynı odakların alt makamlarınca teselli edilmektedir.

Ermeni soykırım iftiralarına karşı Türkiye aşağıdaki tedbirleri uygulamayı düşünebilir. Örneğin;

1- Türkiye, ABD’ye karşı diplomatik ve askeri kısa vade eylem planları hazırlamalıdır. Bu bağlamda örneğin;

  • ABD’nin her türlü askeri ve istihbarat üsleri otuz gün içerinde kademeli olarak kapatılabilir,

  • Türkiye hava sahasını, kara sularını ve limanlarını ABD’nin askeri uçuşlarına ve donanmasına kapatabilir veya kullanımını sınırlayabilir.

  • ABD’nin Suriye ve Irak’a yönelik askeri faaliyetleri için Türk topraklarını kullandırmayabilir veya sınırlandırabilir.

  • Türkiye, ABD’nin Ortadoğu’daki ve Orta Asya’daki ve diğer bölgelerdeki askeri operasyonlarına destek olmayacağını açıklayabilir

  • Türkiye ABD ile olan askeri işbirliğini, NATO müttefikliği ve NATO politikaları ekseninde olacağını ilan edebilir.

2- Türkiye kısa vadeli eylem plan çerçevesinde; gerek devlet kademeleri ve gerekse sivil toplum örgütleri vasıtasıyla ABD’deki mevkidaşlarına Türkiye’nin kararlılığını anlatabilir.

3- Türkiye, ABD’nin izolasyoncu ve kuşatıcı politik atakları karşısında çaresiz olmadığını, uluslararası arenada gösterirken, bu fırsattan istifade ile AB üyelik müzakerelerini de kendi belirleyeceği takvime bağlayarak devam etme veya durdurmaya yönelik niyetini ifade edebilir.

4- Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu’nun dün açıkladığım önerisi çerçevesinde Ermeni soykırım iddialarına yönelik basın açıklaması ile Ermeni soykırım tezlerini savunan ve destekleyenlere karşı hodri meydan diyebilir.

5- Bilim insanlarının yapacağı uluslararası bir araştırma ekibinin, konuya dâhil devletlerin arşivlerinde de araştırma yaparak Ermeni tehciriyle ilgili gerçekleri gün ışığa kavuşturmasını önerirken, olumsuz dahi olsa çıkacak her türlü sonucu peşinen kabul edeceğini ilan edebilir.

6- Türkiye’ye Ermeni soykırım yaftalaması yapan kişi, kurum ve devletlere karşı yine Halaçoğlu’nun da dile getirdiği NEFRET SUÇU davalarını açmalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar