Prof. Dr. Tevfik Dalgıç

Prof. Dr. Tevfik Dalgıç

İNTERNET SİTESİNDE MÜŞTERİ ODAKLILIK ÜZERİNE

Her ne kadar biz interneti beleş zannedersek de “hiç öyle değil” diyor, İrlandalı internet uzmanı meslekdaşım -eksik olmasın bazı yazılarını onun izniyle derslerimde de kullanırım -Gerry Mcgovern.

Çünkü “müşterinin zamanını harcıyorsun” diye devam ediyor. Yani internetin maliyetinin içine sadece teknolojik alt yapı ve abone bedeli değil, internette harcanan zamanın maliyetini de eklemek gerek. Gerçekten de internet sitelerini kuranlar, site dizaynını hazırlayıp geliştirenler, yönlendirmeye ilişkin teknikleri ekleyenler bu söze kulak vermek zorundalar.

Google niye başarılı? Çünkü sizin vaktinizi boşa harcamıyor, en kısa zamanda aranan bilgileri ekranlarınıza getiriveriyor da ondan. “Zaten Google’un bütün yaptığı işlerde hız en büyük önceliğe sahip" diye yorumlarına devam ediyor Mcgovern. Google’un ust yöneticilerinden Matt Cutts’a göre şirket içinde bir internet sitesinin ne kadar kısa sürede indirilmiş olmasının da sitenin tıklanma sıralamasında -ranking- kullanılmasını isteyenlerin sayısı epeyce kalabalık. Matt Cutts’a göre, eğer “sizin hızlı indirilen bir internet siteniz varsa, sizin diğerlerinden fazla olarak bir bonus-ikramiye almanız gerekir. En azından yavaş indirilen bir siteye göre sizin bir ayrıcalığınız olmalı sıralamada”.

Objektif olarak konuşmak gerekirse; Microsoft’un yeni arama motoru Bing’e göre çok daha hızlı, kapsamIi ve kullanım kolaylığına sahip. Microsoft’un aklı evvelleri niye bir arama sayfasını akıllarınca bir markaya dönüştürme çabasına girdiler, gerçekten insan anlamakta zorluk çekiyor. Bing kelimesi, "Bingo - İş Tamam” anlamına gelen bir deyimi hatırlatıyor herhalde. Bence bu kafa klasik eski okul mantığıyla hazırlanmıs bir broşüre benziyor. “Ucuz otomobil fiyatları” diye bir soru sorduğunuz zaman Bing’in sayfasının tepesinde Tibet'teki Dalay Lama sarayının resmi çıkıyor. Ne ilgisi var bu resmin sorulan soru ile? Eski klasik kafa pazarlamasında müşterilere bir şeyler yaptırmakla ilgili idi, internet pazarlaması ise müşterilere istedikleri şeyi yapmakta yardımcı olmakla ilgili. Yani onların işini kolaylastırmak temel olmalı.

Klasik pazarlama “ürün odaklı - production oriented- pazarlama kavramına daha yakın. Oysa, internet pazarlama “müşteri odaklı”. İki ornek verelim bu iki kavramı daha iyi açıklamak için. Klasik ürün odaklılık, “Ne yapıyorsam onu satarım” derken, müşteri odaklılık “Neyi satabilirsem onu yaparım” der. Burada müşterinin satın alma arzusu, isteği ön plana çıkmaktadır.

Hewlett-Packard (HP) şirketinin Palo Alto, California’daki laboratuvarında Social Computing Bölümü şefi ve Stanford Universitesi Uygulamalı Fizik Bölümü Danışman Profesörü Bernardo A. Huberman; “The Laws of the Web: Patterns in the Ecology of Information” - Internet Ağının Kanunları - Bilişim Ekolojisinde Kalıplar” isimli kitabında, internet sitesi sahibi olan, olmak isteyen ve internet sitesi hazırlayanlara insanları daha fazla dolaştırmak -çok tıklamak- yerine kısa tıklama sayısı ile istenilen sayfaya yöneltmelerini öneriyor. Eski uygulama ise, aranan sayfayı buluncaya kadar müşteriyi çok sayfada dolaştırmayı yeğler. Şimdi internet kuralları değişti. Artık güç şirkette değil, müşteride. İnternet akılcı bir sistemdir; orada müşteriler daha iyi kararlar almak, daha iyi ürünü daha ucuza bulmak, sorunları cozmek, başkaları ile bağlantı kurmak ve fikirlerinin duyulmasını isterler.

İrlandalı internet pazarlama uzmanı Gerry Mcgovern başından geçen bir olayı şöyle anlatıyor: ”Geçenlerde bir marka uzmanı sahnede hoplayıp zıplayıp, insanlar irrasyoneldir -mantıksızdır- diye bağırıyor ve şu fikri ortaya atıyordu. ”Onları en kolay etkilemenin yolu internet sitesine bir ses eklemenizdir. İnternet siteniz tıklandığında ılık ve seksi bir ses “İnternet sitemize hoşgeldiniz” demeli bir jingle ile birlikte.”

Bu fikre gülmemek elde değil. Çünkü, klasik marka teorisine göre tüm internet sitelerine böyle sesler yükleyelim ve müşteriler mest olup en pahalı ürünleri satın alsınlar. Hadi canım sende.Kimi kandırıyorsunuz siz? Müşteri aptal değildir, ve böyle ucuz numaralarla kandıramazsınız. Müşterinin vakti de, parası da kıymetlidir. Konuyu dağıtmayın. İşi uzatmayın, herkesin işi gücü vardır.

Önceki ve Sonraki Yazılar