Alerjisi olanlar dikkat! Bu havalar sizi mahvedecek

Türkiye bugünlerde Afrika üzerinden gelen toz taşınımının etkisine giriyor. Uzmanlar özellikle alerjisi olanları bu havalara karşı uyardı. İstanbul Yalova Kocaeli Sakarya Bolu Düzce Bilecik ve Zonguldak için özellikle dikkat çekildi.

Alerjisi olanlar dikkat! Bu havalar sizi mahvedecek

Hava Forum adlı sosyal medya hesabı üzerinden Afrika'dan gelen toz taşınımına karşı uyarı yapıldı. Bir yandan toz taşınımı Türkiye üzerinde etkili olmaya devam ederken bir yandan da polenler her yeri sarmaya başlıyor. Yapılan uyarıda özellikle Marmara Bölgesi'ne ve bu bölgede bulunan 8 ile dikkat çekildi. Polen riski haritası artarken özellikle 8 ilde yaşayan vatandaşların tekbirli olmaları istendi. Uyarı yapılan 8 il ise İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Bolu, Bilecik, Düzce ve Zonguldak oldu.

BU DEFA POLENLER GELİYOR

Hava Forum adlı sosyal medya hesabından yapılan uyarıda özellikle alerjisi olanların bu dönemlerde tedbirli olmaları istendi. Bugün İstanbul'da tozlu ve bulutlu bir hava hakim olacak. Mega kentte sağanak yağış beklenmiyor. Özellikle polenlerin geleceği uyarısı yapılırken alerjisi olanların tedbirli olmaları istendi.

ALERJİSİ OLANLAR DİKKAT ETSİN

Uzmanlar tarafından yapılan uyarıda alerjisi olanların polen sırasında tedbirli olmalarını istenirken aynı zamanda bu havalarda giyilecek kıyafetlerle ilgili de bilgi verildi. Bu havalarda mont giyenlerin daralabileceği belirtilirken Buna göre giyinmek gerektiğine vurgu yapıldı.