11 Ekim 2023 Çarşamba evde bakım maaşı yatan iller! ASHB 5098 TL evde bakım parası yatırıyor

Evde bakım maaşı yatan iller listesi 11 Ekim 2023 merakla aranıyor. Aile Bakanlığı Ekim ayında hak sahiplerine 5098 TL evde bakım parası yatırıyor. İşte şartlar ve detaylar…

11 Ekim 2023 Çarşamba evde bakım maaşı yatan iller! ASHB 5098 TL evde bakım parası yatırıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakımı muhtaç hasta yaşlı ve engelli yakınlarına bakanlara evde bakım maaşı ödemesi yapmaya devam ediyor. Ekim ayı evde bakım maaşı yatan iller listesi hak sahipleri tarafından yakından takip ediliyor. Peki 11 Ekim evde bakım maaşı yatan iller listesi yayınlandı mı? Ekim ayı evde bakım maaşı ne zaman yatacak?

11 Ekim evde bakım maaşı yatan iller listesi yayınlandı mı? Aile Bakanlığından evde bakım maaşı alan vatandaşlar her gün olduğu gibi bu sabah saatlerinden itibaren de evde bakım maaşı yatan iller listesini araştırmaya başladım. Evde bakıma muhtaç hasta yaşını engelli yakınlarına Bakanlara verilen evde bakım maaşı ödemeleri için Ekim ayında bakanlıktan açıklama geldi. Aile Bakanlığı evde bakım maaş ödemeleri ile ilgili son durumu aktardı. Peki ekim ayı evde bakım maaşı ne zaman yatacak? Evde bakım maaşı yatan iller listesi belli oldu mu?

11 EKİM 2023 EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER LİSTESİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yaptığı en önemli ve en yüksek yardımlardan biri olan evde bakım maaşı ödemeleri her ayın 15'i ile 31'i arasında hak sahibi vatandaşların hesaplarına geçiyor.com ekim ayı ödemeleri de 15 Ekim tarihinden itibaren başlayacak. O sebeple 11 Ekim 2023 evde bakım maaşı yatan iller listesi Eylül yayınlanmadı. 15 Ekim tarihinden itibaren Bakanlığın yeni listeyi paylaşması bekleniyor.

EKİM AYI EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Evde bakım maaş ödemeleri Her 6 ayda bir memur maaş katsayısı oranında artıyor. Temmuz ayında yapılan zamla birlikte evde bakım maaşı ödemesi de 4336 TL'den 5098 TL'ye yükseldi. Ekim ayı ödemeleri de hesaplara zamlı olarak yansıyacak. Evde bakım maaşı alan vatandaşlar 15 Ekim tarihinden itibaren PTT hesaplarından ya da Ziraat Bankası IBAN numaralarından ödemelerini alabilecek.

Hala evde bakım maaşı başvurusu yapmayanlar ise e-devlet aracılığıyla ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından başvuru işlemlerini yapabilir.