Everton'a puan silme cezası!

İngiltere Premier Lig'de mücadele eden Everton, finansal sürdürülebilirlik kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 2 puan silme cezası almasına karar verildi.

Everton'a puan silme cezası!

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton, finansal sürdürülebilirlik kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 2 puan silme cezası almış oldu. Premier Lig tarafından yapılan açıklamada, Everton'a 2022-2023 sezonunda finansal kuralları ihlal etmesi sebebiyle söz konusu cezanın verildiği ifade edildi.

evertona-puan-silme-cezasi.jpg

16. SIRAYA GERİLEDİ

Ceza öncesinde ligde 29 puanla 15. sırada yer alan Everton, 27 puanla 16. sıraya gerilemiş oldu. Everton'a 2023'ün kasım ayında da 10 puan silme cezası verilmişti, kulübün itirazı sonrası ceza 6 puana geriye düşürülmüştü.

evertona-puan-silme-cezasi-001.jpg

EVERTON HANGİ ŞEHRİN TAKIMIDIR?
Everton Football Club, İngiltere Premiere Lig'de yer almakta. Liverpool şehrinde yer alan Goodison Park Stadyumu'nda karşılaşmalarını gerçekleştiren Everton'un, 1878 yılında kuruluş adı "St.Domingo Football Club" olarak belirlendi. 1 yıl sonra Kasım 1879'da "Everton Football Club" adını alan Everton'ın armasında ortada bulunan kule, Everton Tepesi (Everton Brow) olarak bilinen mevkiide, Netherfield Road isimli caddede bulunan, 1787 yılında inşa edilmiş ve "Prince Rupert's Tower" ya da "The Roundhouse" olarak bilinen, 1800 lü yılların İngiltere'sinde ertesi sabah yargıç önüne çıkacak ağır suçlu olmayan kişileri yargıdan önceki gece hapsetmeye yarayan tarihi bir kuledir. Kulenin sağ ve sol üst bölümünde yer alan şekiller defne yaprağı çelenkleridir. Bu çelenkler armaya daha sonra zaferleri simgelemesi adına eklendi. Sol ve sağda bulunan 18 ve 78 rakamları kulübün kuruluş tarihini yansıtırken, altta latince olarak yazan "Nil Satis Nisi Optimum" yazısı "Nothing but the best is good enough" anlamını taşımaktadır. Türkçe karşılığında cümle biraz düşük gibi dursa da "Sadece en iyi olan yeterince iyidir" anlamına gelmekte. Premier League'de en fazla kalan kulüp olmayı başarmıştır.