Fenerbahçe, Trabzonspor Maçı Sonrası Yaşananlar İçin FIFA'ya Başvuracak

Fenerbahçe, geçtiğimiz hafta Trabzonspor ile oynanan maçın ardından meydana gelen şiddet olayları üzerine detaylı bir rapor hazırlayıp FIFA'ya sunmaya hazırlanıyor.

Fenerbahçe, Trabzonspor Maçı Sonrası Yaşananlar İçin FIFA'ya Başvuracak

Fenerbahçe Spor Kulübü, Trabzonspor ile gerçekleşen karşılaşma sonrası futbolculara ve takım personeline yönelik saldırıları içeren geniş çaplı bir dosyayı FIFA'ya sunma kararı aldı. Karşılaşmanın ardından sahne olan şiddet ve holiganizm olaylarını kapsayan bu dosyanın, maç sonucundan bağımsız olarak uluslararası futbol otoritesinin dikkatine sunulması planlanıyor.

Sarı-lacivertli kulübün yöneticileri, oluşturulan dosyada, futbolculara, teknik ekibe ve diğer kulüp görevlilerine yapılan saldırılar, yanıcı ve kesici maddelerin tribünden sahaya atılması ve taraftarların saha içine giriş yapması gibi çeşitli vakaları detaylandıracak. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, kulüp, bu olayların futbolcular ve kulüp çalışanlarının can güvenliğini tehdit ettiğini ve bu saldırıların organize olduğunu vurgulayacak.

Fenerbahçe yönetimi, olaylara dair elde edilen görüntüleri, darp raporlarını ve diğer kanıtları FIFA'ya ileterek, yaşananların futbolun ruhuna aykırı olduğunu ve gerekenin yapılmasını talep edecek.

FUTBOLCULAR DA BİREYSEL BAŞVURU YAPACAK

Diğer yandan olaylara karışan Fenerbahçeli futbolcular Osayi Samuel ve Oosterwolde'nin de yaşananlar nedeniyle FIFA'ya bireysel olarak başvuruda bulunacağı belirtiliyor.