Lucescu geri dönüyor!

Beşiktaş'ta elde edilen kötü sonuçların ardından Fernando Santos ile yollar ayrılırken Siyah-Beyazlılar için birçok isim yazılıp çizilmeye başlanmıştı.

Lucescu geri dönüyor!

Hasan Arat ve ekibinin Santos öncesi takımın başına getirmeyi planladığı isimlerden olan Lucescu için ülkesinde Beşiktaş'a gittiği yönünde iddialar öne sürüldü. Beşiktaş'ta elde edilen sonuçların sonrasında Portekizli çalıştırıcı Fernando Santos ile yollar resmen ayrılırken, Siyah-Beyazlılar yeni hoca arayışlarına şimdiden başladı bile.

lucescu-geri-donuyor.jpg

İKİ BÜYÜK TAKIMDA ŞAMPİYONLUK KAZANMIŞTI
Siyah-Beyazlılar için birçok isim yazılıp çizilirken, Rumen basını iAM Sport Mircea Lucescu'nun Beşiktaş'ın yaptığı teklifi kabul ettiğini iddia etti. Haberde tecrübeli teknik adamın sezon bitmeden siyah beyazlı takımın başına geçeceği ileri sürüldü. Beşiktaş, Fernando Santos öncesi de Lucescu'nun kapısını çalmış fakat başarılı teknik adamı ikna edememişti. 78 yaşındaki Lucescu, daha önce A Milli Takım'ın yanı sıra Galatasaray ve Beşiktaş'ı da çalıştırmıştı. Rumen teknik adam iki büyük takımda da Süper Lig şampiyonluğu elde etmişti.

lucescu-geri-donuyor-001.jpg

LUCESCU HAKKINDA
Mircea Lucescu 29 Temmuz 1945, Bükreş’te hayata gözlerini açmıştır. Rumen eski futbolcu ve teknik direktördür. Lucescu futbola 1961'de coala Sportiva 2 Bukarest takımının altyapısında başlamıştır. 2 yıl sonra Dinamo Bükreş takımının altyapısına geçmiştir. 21 Haziran 1964'te Rapid Bükreş'i kendi sahalarında 5-2 mağlup ettikleri maçta ilk kez A takımda forma giymiştir. Sezon içinde bir maç daha oynamıştır. Sonraki sezon da yine altyapıda kalan Lucescu, sadece 1 maç forma şansı bulabilmiştir. Dinamo Bükreş ise bu iki sezonda da Romanya şampiyonu olmuştur.