O isim TFF başkanlığı için adaylığını açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı için seçim yakın zamanda yapılacak. O iş insanı TFF başkanlığı için adaylığını açıkladı.

O isim TFF başkanlığı için adaylığını açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu seçime gitme kararı almıştı. Adayların kimler olacağı ise bir süredir merak konusuydu. İş insanı Erdal Alkış bir son dakika açıklaması yaparak TFF başkanlığına aday olduğunu duyurdu. Yazılı bir açıklama yapan iş insanı, "Türk futbolunun içinde bulunduğu kaotik atmosferden çıkma zamanı gelmiştir." dedi.

TFF BAŞKANLIĞI İÇİN ADAYLIĞINI DUYURDU

Mehmet Büyükekşi başkanlığındaki Türkiye Futbol Federasyonu son dönemlerde eleştiri oklarının hedefindeydi. Eleştirilerin büyümesi Üzerine de TFF başkanlık seçimi kararı aldı. Adayların kimler olacağı ise bir süredir merak konusuydu. İlk açıklama iş insanı Erdal Alkış'tan geldi. Yazılı bir açıklama yapan Alkış, "Futbolun gerçek sahipleri olan kulüplerimizin tamamının ortak talebiyle TFF yönetimi, 18 Temmuz'da olağanüstü seçimli genel kurul kararı vermiştir. Ancak Kulüpler Birliği, söz konusu tarihin geç olduğunu belirterek daha erken bir tarihte TFF başkanlık seçimlerinin yapılmasını istemiştir." dedi.

Erdal Alkış açıklamasının devamında ise şu ifadeleri kullandı:

"Takımlarımızın bayraklarını gururla salladığı, marşlarını neşe içerisinde söylediği, centilmenliğin ön planda olduğu bir spor kültürüne hızla dönüş yapılması gereklidir. Taraftarı olmakla onur duyulan kulüplerimizin her gün maddi manevi erimeye sürüklenerek yokluğa doğru itildiğini gördüğümüz bu günlerin sonlanması şarttır. Bu yüzden Türk futbolunun üzerindeki maddi manevi kara bulutları dağıtmak ve güneşli aydınlık günler için; liyakatli, basiretli, bilgili, adil, şeffaf ve de tarafsız sürdürülebilir bir yönetim ile ama aynı zamanda sizlerin de desteğiyle TFF yönetimine talip olduğumuzu kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Söz veriyoruz, size mahcup olmayacağız ve sizi mahcup etmeyeceğiz!"