Orkun Kökçü’den Beşiktaş’a ret!

Benfica'da yaşadığı problemler sebebiyle kadro dışı bırakılan Orkun Kökçü'ye Süper Lig devi Beşiktaş resmen istedi.

Orkun Kökçü’den Beşiktaş’a ret!

Yıldız oyuncu Beşiktaş'ın teklifine kısa süre içinde yanıt verdi. Teknik direktör Roger Schmidt'i eleştirmesinden ötürü Benfica tarafından kadro dışı bırakılan Orkun Kökçü'ye Beşiktaş talip oldu.

orkun-kokcuden-besiktasa-ret.jpg
KARİYERİNE AVRUPADA DEVAM ETMEK İSTİYOR
Orkun Kökçü'nün kadro dışı kalmasını fırsata dönüştüren Beşiktaş yönetimi, Benfica'ya 20 milyon euroluk bir teklif yapabileceğini belirtti. Bu hamlenin sonrasında Beşiktaşlı olduğunu daha önce ifade eden Orkun Kökçü araya girerek kariyerine Avrupa'da devam etmek istediği için siyah-beyazlıların teklifini geri çekmesini rica etti. Beşiktaş'ta Orkun'un talebi sonrası masadan kalkmak durumunda kaldı. Roger Schmidt'le ilgili ise 23 yaşındaki oyuncu, “Schmidt beni birçok göreve çok fazla bağlıyor. Eğer benden gerçekten yararlanmak istiyorsanız buna gerek yok. Benfica için çok daha fazlasını yapabilirim. Hayal kırıklığına uğradım” ifadelerini kullanmıştı.

orkun-kokcuden-besiktasa-ret.jpeg

ORKUN KÖKÇÜ KİMDİR?
Orkun Kökçü 29 Aralık 2000; Haarlem, Hollanda’da dünyaya gelmiştir. Orta saha mevkiinde oynayan Hollanda'da yetişmiş Türk millî futbolcu. Eredivisie takımlarından Feyenoord'da forma giymiştir. Orkun Kökçü, 2014 yılında Feyenoord gençlik akademisine katılmıştır. 17 Eylül 2018'de KNVB Kupası'nın ilk turunda VV Gemert karşısında 4-0 galibiyetle ayrıldıkları maçta 17 yaşında Feyenoord formasıyla ilk kez sahaya çıktı ve Feyenoord'un ikinci golünü atmıştır. Eredivisie'de ilk maçını 9 Aralık 2018'de FC Emmen takımına karşı yaptı ve oyuna sonradan girdikten sonra bir gol ve birde asist yaparak skora katkıda bulunmayı başarmıştır. 10 Nisan 2019'da, Feyenoord'taki sözleşmesini 2023'e kadar uzatmıştır.