Şampiyon takım, Yerimizi garantiledik!

UEFA Konferans Ligi'nde Fiorentina'nın Viktoria Plzen'i 2-0 mağlup ederek elemesinin sonrasında Türkiye,UEFA ülke puanı klasmanında 9. sırada bitirmeyi garantilemiş oldu.

Şampiyon takım, Yerimizi garantiledik!

Bu gelişmeyle birlikte Süper Lig 2024-25 sezonu şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak katılmaya hak kazandı. Aynı sezonun lig ikincisi ise gruplara kalabilmek için 2 eleme turu oynamaya hazırlanıyor. Türkiye'ye UEFA sıralamasıyla ilgili güzel bir haber verildi. UEFA Konferans Ligi çeyek finalinde Fiorentina'nın sahasında Viktoria Plzen'i 2-0 mağlup ederek kupa dışına itmesinin sonrasında Türkiye'nin UEFA ülke puanı klasmanında sezonu 9. sırada bitirmesi garantilenmiş oldu.

sampiyon-takim-yerimizi-garantiledik-002.jpg
3 BASAMAK BİRDEN YÜKSELDİ

Geçen sezon 12. Sıraya yerleşen Türkiye, Avrupa kupalarında mücadele eden takımlarımızın topladığı puanlarla birlikte UEFA ülke puanı çerçevesinde 3 basamak birden yükselmeyi başardı.

sampiyon-takim-yerimizi-garantiledik-001.jpg
Bu gelişmeyle birlikte Trendyol Süper Lig 2024-25 sezonu şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak katılma hakkı kazanmış olacak. Aynı sezonun lig ikincisi ise gruplara kalabilmek için 2 eleme turu oynamaya hazırlanıyor.