Tarihi zafer! İlk kez Bundesliga şampiyonu oldu

Almanya Bundesliga'nın 29. haftasında Xabi Alonso'nun ekibi Bayer Leverkusen, kazanırsa şampiyonluğunu ilan edeceği maçta Ole Werner'in ekibi Werder Bremen ile bir karşılaşma yaşadı.

Tarihi zafer! İlk kez Bundesliga şampiyonu oldu

Bay Arena'da oynanan maçı 5-0 kazanan Bayer Leverkusen, 119 yıllık tarihinde ilk kez Bundesliga şampiyonu olmayı garantilemiş oldu.

tarihi-zafer-ilk-kez-budesliga-sampiyonu-oldu.jpg
11 YILLIK SERİ BOZULDU
Bayer Leverkusen, ligin son 5 haftasına en yakın takipçisi Bayern Münih'in 16 puan önünde girdi ve Bayern Münih'in 11 yıllık şampiyonluk serisini bozarak tarihi bir başarı elde etti. Bayer Leverkusen'e şampiyonluğu getiren golleri; 25. dakikada penaltıdan Victor Boniface, 60. dakikada Granit Xhaka, 68, 83 VE 90. dakikalarda ise Florian Wirtz attı.

tarihi-zafer-ilk-kez-budesliga-sampiyonu-oldu-001.jpg

TEKNİK ADAM KARİYERİNİN İLK ŞAMPİYONLUĞUNU KAZANDI
Bu sezon oynadığı 43. resmi maçta da mağlubiyet görmeyen Bayer Leverkusen, Bundesliga'da şu ana kadar oynadığı 29 maçta sadece 4 beraberlik elde ederken 25 kez de galip gelmeyi başardı. Geçtiğimiz sezon Bayer Leverkusen'in başına geçen İspanyol teknik adam Xabi Alonso da kariyerinin ilk lig şampiyonluğunu kazanarak tarihi bir başarı elde etmiş oldu.