TFF'de kriz! VAR'dan sorumlu MHK Başkan Vekili Tolga Özkalfa istifa etti

Son dakika haberi… VAR'dan sorumlu MHK Başkan Vekili Tolga Özkalfa görevinden ayrıldı. Özkalfa’nın yerine getirilen isim Cem Satman oldu.

TFF'de kriz! VAR'dan sorumlu MHK Başkan Vekili Tolga Özkalfa istifa etti

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminden sorumlu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkan Vekili Tolga Özkalfa'nın görevinden istifa ettiğini duyurdu. Özkalfa'nın yerine Dr. Cem Satman'ın getirildiği açıklandı.

TFF'den Açıklama

TFF tarafından yapılan açıklamada, "Profesyonel Müsabaka İcra Kurulu Üyesi ve VAR'dan sorumlu MHK Başkan Vekili Tolga Özkalfa görevinden istifa etmiştir. Kendisine hizmetleri için teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarılar dileriz" ifadelerine yer verildi. Aynı açıklamada, Özkalfa'nın yerine VAR'dan sorumlu MHK Üyeliği görevine Dr. Cem Satman'ın getirildiği bildirildi ve Satman'a yeni görevinde başarılar dilendi.

Cem Satman Kimdir?

1976 Ankara doğumlu olan Cem Satman, futbol kariyerine Ankara Demirspor altyapısında başlamış, ardından Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'ndan mezun olmuştur. Eğitimine Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi'nde devam eden Satman, Eğitim Psikolojisi alanında yüksek lisans ve doktora derecelerini tamamlamıştır. 14 yıl boyunca beden eğitimi öğretmenliği yapan Satman, aynı zamanda Süper Lig ve FIFA Yardımcı Hakemliği görevlerinde bulunmuştur. Akademik çalışmaları ve futbol hakemliği alanındaki tecrübesiyle tanınan Dr. Cem Satman, TFF bünyesinde ve UEFA Fitness Direktörü Werner Helsen'in fitness ekibinde görev almış bir isimdir. Satman, evli ve bir çocuk babasıdır.