Öğrencileri üzecek ara tatil gündemi! Milli Eğitim Bakanı Tekin ara tatil kararını açıkladı

Okullarda birinci dönem ve ikinci dönem olmak üzere yılda iki kez uygulanan ara tatil ile ilgili yeni bir gündem oluşurken öğrenciler ve velilerin gözü ara tatil ile ilgili yapılan açıklamaya çevrildi.

Öğrencileri üzecek ara tatil gündemi! Milli Eğitim Bakanı Tekin ara tatil kararını açıkladı

Son günlerde gündemde olan ara tatil konusu ile ilgili öğrenciler ve veliler yakın takipte. Yılda iki defa uygulanan ara tatil ile ilgili kaldırılacağı yönünde iddiaların gündeme gelmesiyle birlikte öğrenciler ve veliler son durumu takip etmeye başladı. 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı’nın birinci dönem ara tatili yaklaşırken okullarda ara tatil uygulamasının devam edip etmeyeceği soruları da gündemdeki yerini koruyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den bu konuyla ilgili önemli bir açıklama geldi.

ARA TATİL UYGULAMASI SONA ERİYOR İDDİASI

Okullarda birinci dönem ve ikinci dönem olmak üzere yılda iki kez uygulanmakta olan ara tatil uygulaması ile ilgili gündem olan bir iddia ortaya atıldı. Okullarda ara tatillerin kaldırılacağı ve ara tatil uygulamasının sona ereceğine dair iddialar gündeme geldi. Bu iddiaların ardından öğrencilerin ve velilerin gözü Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılacak resmi açıklamaya çevrildi. Özellikle de öğrenciler ara tatil uygulamasının sona erip ermeyeceğini merak etmeye başladı.

ogrencileri-uzecek-ara-tatil-gundemi-milli-egitim-bakani-tekin-ara-tatil-kararini-acikladi.jpg

MEB BAKANI TEKİN’DEN ARA TATİL AÇIKLAMASI

AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda ara tatilin kaldırılıp kaldırılmayacağına dair soruya da yanıt verdi. Günlerdir gündemde olan bu iddialara yanıt veren Bakan Tekin, ara tatillerin kaldırılmasıyla ilgili bir durumun söz konusu olmadığını söyledi ve ‘Velilerden, öğrencilerden, öğretmenlerden öyle bir talep gelirse bakarız. Bu yılkini gördükten sonra değerlendirme yaparız.’ dedi.

'RAPOR OLUŞTURULUR'

Konuyla ilgili önemli açıklamalara yer veren ve bilgilendirmede bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, MEB’de her Genel Müdürlüğün bünyesinde bir tane İzleme Değerlendirme Daire Başkanlığı olduğunu belirtti ve ara tatil konusu ile ilgili sözlerine şöyle devam etti:

‘Yapılan her şey, attığımız her adım o daire başkanlığı tarafından izleniyor. Bu yıl ara tatilden sonra rapor oluşturulur. Bakarız, öğrenciler, veliler, öğretmenler mutlu ise biz de devam edeceğiz.’

ogrencileri-uzecek-ara-tatil-gundemi-milli-egitim-bakani-tekin-ara-tatil-kararini-acikladi-001.jpg

BÖLGESEL UYGULAMA OLABİLİR

Ara tatil uygulamasının ülke çapında değil de bölgesel olabileceğini de belirten Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 'Eleştiri, eğitim süreciyle ilgili bir problem varsa ona göre çözüm alınabilir. Benim kişisel kanaatim Türkiye çapında değil, bölgesel olarak uygulanabilir. Şu an gündemimizde bu ara tatillerle ilgili herhangi bir şey yok.' ifadelerini de ekledi.