Altın ve Dolar sahipleri dikkat! İslam Memiş 3 gün içinde gelecek sert dalgayı açıkladı

Finans Analisti İslam Memiş'ten altın ve dolar sahiplerine dikkat çeken uyarılar. "Sert Dalgalanmalar Bekleniyor" diyerek tarihleri tek tek açıkladı.

Altın ve Dolar sahipleri dikkat! İslam Memiş 3 gün içinde gelecek sert dalgayı açıkladı

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, bu hafta borsa, döviz kurları, altın ve kripto para piyasaları için yoğun dalgalanmalar öngörüyor. Altın, dolar, borsa, kripto para yatırımı yapanlar için haftanın önemli günleri belli oldu. Peki yatırımcılar ne yapmalı? İşte İslam Memiş’in altın yorumları…

KRİTİK HAFTA: ÖNEMLİ VERİ AKIŞLARI VE FAİZ KARARLARI PİYASALARI NASIL ETKİLEYECEK?

Finans analisti İslam Memiş, ekonomi ve para piyasalarındaki hareketliliği değerlendirdiği yazısında, yatırımcıları bu hafta yaşanacak sert dalgalar konusunda uyardı. Memiş, yatırımcılara özellikle Avrupa ve ABD'den gelecek önemli ekonomik veriler ile Türkiye'nin enflasyon verilerine dikkat çekti.

ÖNE ÇIKAN GÜNLER VE BEKLENEN VERİLER

Salı: Avrupa Bölgesi Enflasyon Verisi

Çarşamba: Amerika Merkez Bankası (Fed) Faiz Kararı

Cuma: Türkiye Enflasyon Verisi ve ABD Tarım Dışı İstihdam Verisi

BORSA VE DÖVİZ KURLARINDA NE BEKLENİYOR?

İslam Memiş'in analizine göre, BIST100 endeksi için psikolojik öneme sahip 10 bin puan seviyesinin bu hafta test edilebileceğini belirtti. Ayrıca, Dolar/TL kuru için 33 lira seviyesinin üzerine çıkılmasını öngörüyor.

ALTIN VE GÜMÜŞ FİYATLARINDAKİ DALGALANMALAR

Altın ve gümüş piyasalarında da önemli hareketlilikler bekleniyor. Memiş, ons altın için 2.280-2.380 dolar aralığını izlediğini ve Fed kararlarına bağlı olarak fiyatların 2.300 doların altına sarkabileceğini ifade etti. Gümüş için ise 26,50-27,80 dolar aralığını takip edeceğini belirtti.

İSLAM MEMİŞ’TEN TAVSİYELER

Memiş, yatırımcılara piyasalardaki volatiliteye karşı dikkatli olmalarını tavsiye ederken, özellikle altın ve gümüş yatırımcılarına Mayıs ayının alım fırsatları sunabileceğini vurguladı. Ons fiyatlarındaki değişimlerin gram altına yansımalarını da göz önünde bulundurarak, alım yapılacak uygun seviyeleri değerlendirmelerini önerdi.