Oruçluyken balgam yutmak orucu bozar mı? Tükürük ve balgam yutmak oruca zarar verir mi?

Ramazan ayı idrak edilirken oruç ibadetini yerine getiren vatandaşlar orucu bozan durumları araştırmaya devam ediyor. On bir ayın sultanı Ramazan ayı boyunca tuttukları oruçta bilmeden bir hata yapmamak için her detay araştırılıyor.

Oruçluyken balgam yutmak orucu bozar mı? Tükürük ve balgam yutmak oruca zarar verir mi?

Mübarek Ramazan ayında oruçlarını tutan ve oruç ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar yanlışa düşmemek, hata yapmamak için en ince detaylara kadar araştırmalarını yapıyor. Oruçluyken yapılmaması gerekenler, orucu bozan durumlar ve daha pek çok detay Ramazan ayının en çok araştırılanları arasında. Bunlardan biri de oruçluyken balgam yutmanın oruca zararı var mı, yok mu sorusu. Peki, oruçluyken balgam çıkarmak orucu bozar mı? Tükürük ve balgam orucu bozar mı? Tükürük yutmak oruca zarar verir mi? Balgam yutmak orucu bozar mı? İşte tüm merak edilenler…

BALGAM YUTMAK ORUCU BOZAR MI?

Oruçluyken tükürük ve balgam yutmak orucu bozar mı, bozmaz mı sorusu en çok araştırılan soruların başında yer alıyor. Oruçluyken ağza balgam geldiğinde yutmamaya özen gösterilmelidir. Balgam temiz bir madde olmadığı için ağza geldiğinde yutulması halinde orucu bozar. Ancak eğer kişi bunu istemeden yaparsa orucu bozulmaz. Kişi istemeden balgam yutması halinde daha sonraki süreçte bu duruma dikkat etmelidir ve balgam yutmaktan sakınmalıdır.

orucluyken-balgam-yutmak-orucu-bozar-mi-tukuruk-ve-balgam-yutmak-oruca-zarar-verir-mi.jpg

TÜKÜRÜK YUTMAK ORUCU BOZAR MI?

Çok sorulan soruların başında tükürük yutmak da yer alıyor. Tükürük yutmak orucu bozar mı, bozmaz mı merak ediliyor. Tükürük ağzın salgıladığı doğal bir durumdur. Bu sebeple oruçluyken tükürük yutmak orucu bozmaz. Fakat burada dikkat edilmesi gereken bir durum vardır. Tükürük ile beraber bazen balgam veya besin parçaları olabilir. Böyle durumlarda tükürüğün hemen dışarı atılması gerekmektedir.