Ezan okunurken su içmek orucu bozar mı?

Ramazan ayında oruç ibadetleri yerine getirilirken merak edilen ve bilinmeyenlerle ilgili yanıtlar da araştırılıyor. Oruç ibadetlerinde hata yapmak istemeyen vatandaşlar bilmedikleri veya eksik bildikleri konular hakkında araştırmalarını sürdürüyor.

Ezan okunurken su içmek orucu bozar mı?

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte oruç ibadetleri de yerine getirilmeye başlandı. Bu mübarek ayın hemen ardından Ramazan Bayramı idrak edilecek. Oruç tutan vatandaşlar bu mübarek ayda oruç ibadetlerini eda ederken yanlış veya eksik bir durumla karşı karşıya kalmamak için merak edilen pek çok soruya yanıt arıyor. Bunlardan biri de ezan okunurken su içmenin oruca zarar verip vermeyeceği sorusu. Peki, ezan okunurken su içmen oruca zarar verir mi? Ezan okunurken su içmek orucu bozar mı? İşte tüm merak edilenler…

EZAN OKUNURKEN SU İÇMEK ORUCU BOZAR MI?

Ezan okunurken su içmek orucu bozar mı sorusu Ramazan ayında en çok araştırılan soruların başında yer alıyor. Oruç ibadetlerinin zarar görmemesi ve doğru bir şekilde ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar ‘Ezan okunurken su içmek orucu bozar mı?’ sorusunu soruyor. İmsak, oruca başlama vaktini ifade etmektedir. İmsak vakti aynı zamanda gecenin sona erdiği ve yatsı namazı vaktinin çıkıp sabah namazı vaktinin girdiği andır. Ezanın başlamasıyla yeme içmeyi terk etmek gerekmektedir. Bu durumda ezan okunurken su içmek veya bir şeyler yemek orucu bozmaktadır.

ezan-okunurken-su-icmek-orucu-bozar-mi.jpg

UNUTARAK BİR ŞEYLER YEMEK İÇMEK ORUCA ZARAR VERİR Mİ?

Kişi oruçluyken unutarak bir şeyler yer veya içerse orucu bozulmaz. Peygamber Efendimiz (s.a.s) konuyla alakalı ‘Bir kimse oruçlu olduğunu unutarak yer, içerse orucunu tamamlasın, bozmasın. Çünkü onu Allah yedirmiş, içirmiştir. (Buhari, Savm, 26)’ buyurmuştur.